Σεισμός 5,9 Ρίχτερ! Ζημιές, πανικός και 8 τραυματίες! (Βίντεο)

Ζουν τον τρόμο οι κάτοικοι!

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ! Ζημιές, πανικός και 8 τραυματίες! (Βίντεο)

Ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που έγινε πριν λίγες ώρες έχει προκαλέσει ζημιές, πανικό στους κατοίκους ενώ υπάρχουν και 8 τραυματίες μέχρι τώρα!

Μνήμες από το 1999 ξύπνησε ο μεγάλος σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που χτύπησε στις 2 το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη.

Τις πληγές της μετρά η Τουρκία καθώς σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές περιοχές, με τις καταστροφές να αποτυπώνονται σε ιστορικά κτιρια. Ζημιές καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, στη δεύτερη γέφυρα του Βοσπόρου, αυτή του «Μωάμεθ του Πορθητή».

Σύμωνα με πληροφορίες, στο κάτω μέρος της γέφυρας άνοιξε το τσιμέντο και βγήκαν έξω καλώδια και λοιπά υλικά, λόγω του σεισμού - κάτι που φάινεται, άλλωστε, στις σχετικές φωτογραφίες.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς τηλέφωνα η Κωνσταντινούπολη - Πανικός στους δρόμους - Ο σεισμός είχε διάρκεια 10-15 δευτερόλεπτα

Αμέσως μετά το σεισμό, επικράτησε πανικός με τους πολίτες να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους και να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. Επίπολλή ώρα τα ητλέφωνα δεν λειτουργούσαν λόγω φόρτου, ενώ ο σεισμός είχε διάρκεια 10-15 δευτερόλεπτα.

Σεισμός «χτύπησε» την Λευκάδα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός «χτύπησε» την Λευκάδα και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες με το πόσα Ρίχτερ ήταν!

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 00:15, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού που ήταν 3,4 Ρίχτερ μετρήθηκε στα 15,6 χιλιόμετρα και ήταν αισθητός στους κατοίκους του νησιού, κυρίως λόγω του προχωρημένου της ώρας. Δεν σημειώθηκαν ωστόσο ζημιές ή τραυματισμοί από την σεισμική δόνηση στο νησί.

Σεισμός «χτύπησε» την Λευκάδα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ο σεισμός έρχεται μια μέρα μετά από μία δόνηση ίδιου μεγέθους ανοιχτά της Κεφαλλονιάς, πριν από 24 ώρες περίπου.

Τρομακτικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Τρομακτικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:47 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), στην περιοχή της Ινδονησίας και συγκεκριμένα κοντά στο νησί Μαλούκου, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο. Το γεωδυναμικό της Ινδονησίας έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 6,8 Ρίχτερ..

Σεισμός στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ambon και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 33 χιλιόμετρα.


Τρομακτικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;
Δύο λεπτά νωρίτερα, είχε σημειωθεί σε άλλο σημείο στη Ινδονησία, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο συγκεκριμένος σεισμός είχε επίκεντρο 43 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κομόντο και εστιακό βάθος 189 χιλιόμετρα.

Τρομακτικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;