Καιρός σήμερα: Ζέστη με βροχές και καταιγίδες! Πού θα γίνει «χαλασμός»;

Και θα βραχούμε και θα σκάσουμε!

Καιρός σήμερα: Ζέστη με βροχές και καταιγίδες! Πού θα γίνει «χαλασμός»;

Μας τα χαλάει ο καιρός σήμερα! Και ζέστη αλλά και βροχές και καταιγίδες... Διαβάστε αναλυτικά πού θα γίνει «χαλασμός»!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, καθώς μόνο από το απόγευμα και μετά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοανατολικά της χώρας.


Το πρωί μάλιστα αναμένεται να είναι και περιορισμένη η ορατότητα κατά τόπους, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, καθώς θα «αγγίξει» τους 30 βαθμούς, ενώ από την άλλη εβδομάδα αναμένεται απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την Χριστίνα Σούζη: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα!


Για σήμερα, οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους, με την ίδια ένταση.

Η πρόγνωση του καιρού


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.


Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα στα δυτικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στα βόρεια θαλάσσια τμήματα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις! Που «χτυπάει» η κακοκαιρία;

Το έκτακτο δελτίο καιρού ενημερώνει ότι έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις! Που «χτυπάει» η κακοκαιρία;

Αλλάζει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων τις απογευματινές ώρες.

Έκτακτο δελτίο καιρού: "Τρελάθηκε" ο καιρός! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Οι νεφώσεις στα βόρεια ορεινά ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης θα αυξηθούν γρήγορα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις! Που «χτυπάει» η κακοκαιρία;

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, όμως στα νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Θράκη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και πάλι τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου, με αυξημένα επίπεδα δυσφορίας. Και σε αυτές τις περιοχές η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Και στη Βόρεια Ελλάδα τοπικά οι καταιγίδες θα παράγουν ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις! Που «χτυπάει» η κακοκαιρία;