Ηγουμενίτσα: Στις φλόγες τυλίχτηκαν νταλίκες μέσα σε πλοίο! Τρεις τραυματίες!

Πως ξεκίνησε η φωτιά;

Ηγουμενίτσα: Στις φλόγες τυλίχτηκαν νταλίκες μέσα σε πλοίο! Τρεις τραυματίες!

Στις φλόγες τυλίχτηκαν δυο νταλίκες μέσα σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, που επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα, όπου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Δύο επιβάτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα – ο ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών- και ένας υπέστη μικρής έκτασης έγκαυμα.

Αν και μόλις η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εμπορεύματα που μετέφεραν κάποιες.

Πρόσκρουση για το Flyingcat 4 στον μώλο της Ύδρας!

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ενώ οι πυροσβέστες που μετείχαν σε αυτή χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μετά την κατάσβεση, κλιμάκιο της πυροσβεστικής επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293 οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο και δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών και τις προσπάθειες κατάσβεσης, που έγιναν και από θαλάσσης.

Μεγάλες φωτιές σε Εύβοια και Αργολίδα! Στην μάχη με τις φλόγες και εναέρια μέσα!

Μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Εύβοια και Αργολίδα. Στην μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι Πυροσβέστες βοηθούν και εναέρια μέσα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Εύβοια, και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Φαράκλα του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στο σημείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 43 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη PZL και 1 ελικόπτερο.

Νύχτα θρίλερ! Φωτιά σε εστιατόριο στο Μενίδι – Πυρπόλησαν αυτοκίνητο στο Αιγάλεω!

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε αναδασωμένη δασική έκταση με πεύκα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλες φωτιές σε Εύβοια και Αργολίδα

Φωτιά και στην Αργολίδα

Και στην Αργολίδα όμως οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δυσπρόσιτο σημείο με πουρνάρια.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δασική έκταση στην περιοχή των Αδερών και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη PZL.

Μεγάλες φωτιές σε Εύβοια και Αργολίδα