Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Χάος στους δρόμους από την απεργία! Ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!

Ο χάρτης της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας!

Χάος στους δρόμους από την απεργία! Ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!
Ενημέρωση 02.10.2019 11:17
Follow us on Google News

Χάος έχει προκληθεί στους δρόμους της Αθήνας από την απεργία και έχουμε αναλυτικά το ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ακόμα και στα νότια και τα βόρεια προάστια.

24ωρη πανελλαδική απεργία! Πότε είναι;

Η κίνηση στους δρόμους του κέντρου αναμένεται να γίνει ακόμη πιο… ανυπόφορη τις προσεχείς ώρες, καθώς η Τροχαία θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για τις απεργιακές πορείες που θα ξεκινήσουν μετά τις 10:30.

Η κίνηση στους δρόμους σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.


Το δελτίο της Τροχαίας για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας:

Χάος στους δρόμους από την απεργία! Ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!

Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν λειτουργούν

Στη γενική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό το οποίο θα παραμείνει κλειστό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ, όπως αποφάσισαν χθες, για όλη την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, θα προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12-3 το μεσημέρι), στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως ανακοινώθηκε.

Αντίθετα, σε στάση εργασίας προχωρούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Αμφότερα, θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, βάζοντας χειρόφρενο στις πρώτες τρεις και τις τελευταίες 3 ώρες εργασίας τους.

Ο χάρτης της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας

Και οι υπάλληλοι του Τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς οι συρμοί θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία.

Λόγω της «κουτσής» λειτουργίας των ΜΜΜ η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας αυτή την ώρα έχει αυτή την εικόνα:
Χάος στους δρόμους από την απεργία! Ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!

Νέα απεργία στη χώρα! Πότε θα γίνει;

Νέα απεργία «έσκασε» στη χώρα! Πότε θα γίνει; Διαβάστε αναλυτικά γιατί σας αφορά!

Πιο συγκεκριμένα, την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Μεγάλη ταλαιπωρία με την απεργία αύριο! Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ;


Οπως αναφέρει «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, σε συνέχεια της απεργίας της περασμένης Τρίτης.

Απεργίες ανά περιοχές της Ελλάδας


Αναλυτικότερα, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου, «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, συντασσόμενο με το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων εκπροσώπησης εργαζομένων της χώρας, αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.


«Μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα, ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ανακοίνωσε ότι επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, «συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας».

Επίσης, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου του νομού Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) γνωστοποίησε ότι, «μελετώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από επίσημη πληροφόρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για μετάθεση της κατάθεσης του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη εικοσιτετράωρης παμφθιωτικής απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου».


Παράλληλα, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου σε συνεδρίασή του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες απεργίες στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε και στις 2 Οκτωβρίου 2019.

Το Εργατικό Κέντρο του νομού Σερρών επισημαίνει ότι αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας, «ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και καίρια αντίδραση όλων των εργαζομένων στην μη ψήφιση του νομοσχεδίου».
Μεταξύ άλλων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποφάσισε την προκήρυξη εικοσιτετράωρης κλαδικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 Οκτωβρίου, όπως, επίσης και το Εργατοϋπαλληλικό Τμήμα Χαλκιδικής, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία και άλλα Εργατικά Κέντρα και άλλες Ομοσπονδίες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απεργία με ταλαιπωρίες την Παρασκευή! Ποια Μέσα δεν θα λειτουργούν;

Έσκασε τώρα! Απεργία σε ΜΜΜ την Παρασκευή!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share