Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Μίλησε» ο εισαγγελέας! Τι ζήτησε για την 19χρονη;

Ραγδαίες εξελίξεις!

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Μίλησε» ο εισαγγελέας! Τι ζήτησε για την 19χρονη;

«Μίλησε» ο εισαγγελέας για την παιδοκτόνο της Πετρούπολης! Διαβάστε αναλυτικά τι ζήτησε για την 19χρονη!

Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για να τύχει μιας πιο ήπιας ποινικής μεταχείρισης η 19χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τη μητέρα της σκότωσε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το μόλις λίγων ωρών βρέφος της, ανοίγει η πρόταση που έκανε πριν από λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστεί στην 19χρονη κατηγορουμένη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει σε παιδοκτονία. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από την έδρα, τότε η 19χρονη θα έχει πιο ελαφριά αντιμετώπιση από το δικαστήριο σε ό,τι αφορά το ύψους της ποινής που θα της επιβληθεί, εφόσον φυσικά κριθεί ένοχη.

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ανατριχιάζει η απολογία της! «Έβαλα στο στόμα του μωρού χαρτί και....»


Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας ως έχει για την κατηγορούμενη μητέρα της 19χρονης. Μάλιστα, η μητέρα της 19χρονης απολογούμενη νωρίτερα στο δικαστήριο, ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν μέσα στο μπάνιο με αίματα, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

Πάντως, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου στην αγόρευσή του ανέφερε για τις δυο κατηγορούμενες γυναίκες: «Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

Έγκλημα Πετρούπολη: Το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας της 19χρονης παιδοκτόνου!

Στο φως της δημοσιότητας το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας της 19χρονης που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο μωρό της.

Το Star και η εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», αποκλειστικά- έφεραν στην δημοσιότητα το υπόμνημα της μητέρας της.

«Δεν είχα καμία συνδρομή πριν ή κατά τη διάρκεια της παιδοκτονίας από την κόρη μου και ουδεμία συμμετοχή είχα σε αυτήν.

Μετά το θάνατο του νεογνού, μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου και από αισθήματα συμπόνοιας προς το πρόσωπό της, καθότι τελούσε σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη, απέρριψα τη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το νεκρό νεογνό, σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της κόρης μου αλλά και σαφώς να αποφευχθεί η καταδίωξή της».

«Ομοίως και η ίδια, δεδομένης της ούτως ή άλλως ήδη επιβαρυμένης της ψυχικής μου κατάστασης, τελούσα σε πανικό και αντιλήφθηκα ότι η κόρη μου είχε μόλις γεννήσει νεογνό, που κυοφορούσε χωρίς να το γνωρίζω.

Έτσι, δεν ήμουν σε θέση να ξεγεννήσω ορθώς την κατάσταση και να πράξω σύμφωνα με τη λογική. Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να προσπαθήσω να βοηθήσω την κόρη μου, απαλύνοντας τον πόνο της και να διεκπεραιώσω ένα μέρος του ειδεχθούς έργου της.

Ήμουν παντελώς αδύναμη να διαχειριστώ το απρόβλεπτο και βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά μου, από την μια η κόρη μου είχε γεννήσει στο μπάνιο ένα παιδί και από την άλλη να αντικρίζω ένα νεκρό νεογνό.

Σε αυτή την αδυναμία μου συντέλεσε καθοριστικά η χρόνια κατάθλιψη από την οποία πάσχω από το 2012».