Άνδρος: Τα «διέλυσε» όλα η κακοκαιρία! Εγκλωβίστηκαν οχήματα!

Εικόνες σοκ!

Άνδρος: Τα «διέλυσε» όλα η κακοκαιρία! Εγκλωβίστηκαν οχήματα!

Τα «διέλυσε» όλα η κακοκαιρία στην Άνδρο στο πέρασμα της. Εγκλωβίστηκαν οχήματα, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Εγκλωβισμένα οχήματα κάτω από γέφυρες, φερτά υλικά και τόνους λάσπης σε κατοικίες, καταστήματα και οδικά δίκτυα, είναι ορισμένα από τα κατάλοιπα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Άνδρο, που κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο της καταιγίδας βρέθηκε η περιοχή από το Νειμποριό μέχρι την Βουρκωτή και τ’ Άχλα. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, φερτά υλικά και λάσπη προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις Στενιές, στ’ Αποίκια, σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου μέχρι την Βουρκωτή, καθώς και στην οδική πρόσβαση στην Ιερά Μονή. Η καταιγίδα έπληξε και μεγάλο τμήμα αγροτικής οδοποιίας στ’ Άχλα, ενώ προκάλεσε προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε κοινότητες του νησιού.

Καλλιάνος: Έκτακτη προειδοποίηση για την κακοκαιρία!

Άνδρος κακοκαιρία

Προληπτικά, κλειστό για την κυκλοφορία, χθες βράδυ, αποφασίστηκε να μείνει το επαρχιακό οδικό δίκτυο από Αποίκια έως Βουρκωτή και από Σταυροπέδα έως Παλαιόπολη. Το πρωί της Τρίτης το τμήμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Την συμπαράστασή του προς τις Αρχές και τους κατοίκους της Άνδρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε προσωπική τηλεφωνική συνομιλία με τον δήμαρχο Άνδρου. Την στήριξή του εξέφρασε στον κ. Λοτσάρη και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Άνδρος κακοκαιρία

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει μέσα και χρηματοδοτήσεις, που θα επιτρέψουν την άμεση και έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών.

Στο μεταξύ, ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση για τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να καλούν οι δημότες, προκειμένου ν’ αναφέρουν -εντός 48 ωρών- τυχόν ζημιές. Ανάλογα με την περίπτωση, θα καλούν στα 2282360243, 2282360244 (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Άνδρου), 2282360200 και 228230235 και στο 2282042199 (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου).

Άνδρος κακοκαιρία

Πηγή: protothema.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η ΕΜΥ προειδοποιεί ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί με ένα έκτακτο δελτίο καιρού ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες από τώρα!

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, σήμερα, Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Οι περιοχές που θα «πληγούν» περισσότερες είναι στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Καιρός σήμερα: Κάτω από 20 βαθμούς το θερμόμετρο! Βροχές και καταιγίδες!

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.