Σεισμός τώρα στην Ζάκυνθο!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Σεισμός τώρα στην Ζάκυνθο!

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Ζάκυνθο. Πόσα Ρίχτερ ήταν και αναστάτωσε τους κατοίκους;

Η Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 16,2 χλμ. και επίκεντρο τα 26 χλμ. νότια της πόλης της Ζακύνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, χωρίς ευτυχώς να τραυματισμούς ή ζημιές. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ! Έκτακτη προειδοποίηση και για Τυφώνα!

Σεισμός στη Ζάκυνθο!

Σεισμός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο στη Ζάκυνθο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 01:43 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού, μόλις 11 χιλιόμετρα από τη πόλη της Ζακύνθου, σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

Αναστάτωση από τον σεισμό
Η νυχτερινή επίσκεψη του εγκέλαδου αναστάτωσε κατοίκους της Ζακύνθου και τουρίστες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός πολίτη ή ζημιές σε κτίρια στο νησί. Λίγες ώρες πριν σεισμική δόνηση σημειώθηκε και στη Λέσβο.

Σεισμός ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:19 μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια!

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χάλκης και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους των δύο νησιών, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για προβλήματα.

Σεισμός ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός τώρα στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν!

Σεισμός έγινε τώρα στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στα Δωδεκάνησα, μετά από εκείνη των 5,1 Ρίχτερ προχθές.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και καταγράφηκε στις 5:51 σήμερα το απόγευμα, στα 50,8 χλμ. νότια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σεισμός στην Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αν και είχε διάρκεια μόλις λίγων δευτερολέπτων, έγινε ιδιαίτερα αισθητώς κυρίως στο νότιο τμήμα της Ρόδου, στο νησί της Χάλκης, αλλά και στον Μαρμαρά της Τουρκίας.

Το εστιακό βάθος ήταν 43,4 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός στην Θεσσαλονίκη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη! Πόσα Ρίχτερ ήταν; Διαβάστε αναλυτικά!

Ο σεισμός ήταν ευτυχώς ασθενής, φθάνοντας τους 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, έχοντας επίκεντρο ένα σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 10 με 12 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά του Λιτοχώρου Πιερίας, σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Δεύτερος σεισμός στην Ελλάδα μέσα σε λίγα λεπτά! Που «χτύπησε»;

«Η δόνηση ήταν πολύ μικρή, θεωρείται γεγονός μη αξιολογήσιμο, καθημερινά έχουμε δέκα με δεκαπέντε τέτοια γεγονότα στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καρακαΐσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, τρεις ακόμη σεισμικές δονήσεις έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, μια στα βόρεια προάστια της Αθήνας, μία στη Σκύρο και μία στο νησί της Ρόδου.