Έκτακτο δελτίο καιρού για το Σαββατοκύριακο: Που θα βρέξει και που θα έχει ηλιοφάνεια;

Αναλυτική πρόγνωση!

Έκτακτο δελτίο καιρού για το Σαββατοκύριακο: Που θα βρέξει και που θα έχει ηλιοφάνεια;

Που θα βρέξει και που θα έχει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού για το Σαββατοκύριακο; Δείτε την αναλυτική πρόγνωση.

Η ζέστη θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος και με ανέμους μέτριους στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά 4 με 5 περίπου βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές, αλλά προοδευτικά από το Σαββατοκύριακο και μετά θα αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει.

Σάββατο

Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι, μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι, μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα! Που αναμένονται βροχές;

Μια μικρή πτώση θα της θερμοκρασίας θα έχουμε σήμερα στον καιρό. Που αναμένονται βροχές;

Συνεχίζει η καλοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με την ζέστη να κρατά γερά μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα έως και τους 28 βαθμούς στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, αλλά και το Αιγαίο.

Ωστόσο, θα υπάρχουν τοπικές βροχές ανά διαστήματα, κυρίως στα κεντρικά και τα δυτικά της χώρας, αλλά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ και πάλι θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους νωρίς το πρωί, αλλά και τη νύχτα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.