Σοκ! Έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία στα 40 της!

Συγκλονίζει η ιστορία της!

Σοκ! Έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία στα 40 της!

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία στα 40 της χρόνια!

Η Βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βερβόορτ έβαλε τέλος στη ζωή της με ευθανασία στα 40 της χρόνια, εχθές, Τρίτη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο βελγικά ΜΜΕ.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο και η αθλήτρια είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταφύγει σε αυτή, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, εφόσον η πορεία της εκφυλιστικής της πάθησης επιδείνωνε τους πόνους της. Σε δηλώσεις της ωστόσο εκείνο το διάστημα, είχε προσθέσει ότι ο αθλητισμός της είχε προσφέρει έναν σημαντικό λόγο να συνεχίσει να ζει.

Σοκ! Έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία στα 40 της!

Πέθανε μετά από ευθανασία 17χρονη που είχε υποστεί βιασμό!

«Απολαμβάνω ακόμα την κάθε στιγμή. Όταν φτάσει η ώρα που θα έχω περισσότερες κακές μέρες απ' ό,τι καλές, τότε έχω τα χαρτιά της ευθανασίας μου. Αυτή όμως η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα», είχε πει η Βερβόορτ σε μια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, η Βερβόορτ έπασχε από μια εκφυλιστική ασθένεια των μυών που προκαλούσε αδιάκοπους πόνους και παράλυση στα πόδια της. Μην μπορώντας ούτε και να κοιμηθεί πολλά βράδια από τον πόνο, η ζωή της σταδιακά έγινε βασανιστήριο.

Σοκ! Έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία στα 40 της!

Η Μαρίκε Βεερβόρτ ήταν μόλις 14 ετών όταν διαγνώστηκε με την πάθησή της. Η θαρραλέα γυναίκα αφοσιώθηκε όμως με πάθος στον αθλητισμό, παίζοντας μπάσκετ με αμαξίδιο, κολυμπώντας, και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της στο τρίαθλο. Η αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και το ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες των 100 και 200 μέτρων αντίστοιχα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Βραζιλία, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα και το χάλκινο στα 100.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η όρασή της επιδεινώθηκε και άρχισε να υποφέρει από πιο συχνές επιληπτικές κρίσεις. Η ίδια είχε ανακοινώσει ότι η συμμετοχή της στους αγώνες τους Ρίο ήταν η τελευταία της.

«Μετά τους Παραολυμπιακούς, όταν αποσυρθώ, θα απολαύσω κάθε στιγμή της ζωής μου και θα αφιερώσω περισσότερη ενέργεια στους φίλους και τους συγγενείς μου, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω παλαιότερα επειδή έπρεπε να προπονούμαι καθημερινά», είχε πει η Βερβόορτ το 2016.

Η αθλήτρια είχε ετοιμάσει τα χαρτιά της για την ευθανασία ήδη από το 2008. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, η 37χρονη τότε γυναίκα είχε δηλώσει ότι η δυνατότητα της νόμιμης υποβοηθούμενης αυτοκτονίας τής είχε δώσει το κουράγιο να συνεχίσει να ζει για τόσα χρόνια, επιμένοντας ότι η εν λόγω πρακτική δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίζεται ως «φόνος».

«Προσφέρει ένα καθησυχαστικό συναίσθημα στους ανθρώπους. Αν δεν είχα λάβει τα χαρτιά (της έγκρισης της ευθανασίας), θα είχα ήδη αυτοκτονήσει επειδή είναι πολύ δύσκολο να ζεις με τόσο πόνο και τόση αβεβαιότητα... Τώρα ξέρω ότι όταν φτάσω να μην αντέχω άλλο, αυτά τα χαρτιά θα βρίσκονται εκεί» είχε πει η Βερβόορτ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τεράστια ανατροπή: Αυτοκτονία ήταν τελικά ο θάνατος που συγκλόνισε!

Τεράστια ανατροπή στον θάνατο που συγκλόνισε τους πάντες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία!

Το λάθος που δεν κατάλαβε κανείς!

Σε αυτοκτονία και όχι σε νόμιμη ευθανασία οφείλεται ο θάνατος της 17χρονης από την πόλη Άρνεμ της Ολλανδίας, που έδωσε τέλος στη ζωή της, μετά από μεγάλη μάχη με τον πόνο και την κατάθλιψη.

Η αρχική είδηση, όπως μεταφράστηκε στα αγγλικά από μεγάλα πρακτορεία και ειδησεογραφικούς οργανισμούς απέδιδε τον θάνατό της σε ευθανασία, που είναι νόμιμη στην Ολλανδία υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τελικώς η κοπέλα πέθανε επειδή σταμάτησε να σιτίζεται και να πίνει νερό.

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, η ευθανασία στην Ολλανδία γίνεται να γίνει είτε με τον γιατρό να δίνει τα φάρμακα στον ασθενή, που τα παίρνει μόνος του, είτε απευθείας.

Ωστόσο, η 17χρονη έκανε χρήση του δικαιώματός της να σταματήσει να τρώει και να πίνει νερά και αρνήθηκε την ιατρική περίθαλψη, με την κατανόηση των γονέων της και των γιατρών, που δεν την ανάγκασαν να πάρει τροφή.

Στην αυτοβιογραφία της, η Νόα αφηγείται τον αγώνα της με τις σκέψεις αυτοκτονίας και κατάθλιψης μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστη στα 11 της χρόνια, ενώ βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών. Πριν προσεγγίσει μία κλινική ευθανασίας στη Χάγη, το 2018, η Νόα είχε υποβληθεί σε εκτενείς ψυχιατρικές θεραπείες και επιβίωσε από πολλές απόπειρες αυτοκτονίας. Όμως η κλινική αρνήθηκε να τη βοηθήσει να πεθάνει.

undefined

«Νομίζουν ότι είμαι πολύ νέα για να πεθάνω. Νομίζουν ότι πρέπει να ολοκληρώσω τις θεραπείες μου και ότι ο εγκέφαλός μου θα πρέπει να μεγαλώσει. Αυτό διαρκεί μέχρι τα 21 μου. Είμαι συντετριμμένη γιατί δεν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ πια», είχε πει στην τοπική εφημερίδα De Gelderlander.

Το λάθος στην αναμετάδοση της είδησης οφείλεται στις λεπτές έννοιες του Ολλανδικού νόμου, όπου η ευθανασία έχει επιτραπεί από το 2002 και επιτρέπει σε ασθενείς σε τελευταίο στάδιο και άνω των 12 ετών να δώσουν τέλος στη ζωή τους, ενώ, μεταξύ άλλων, χρειάζεται και συναίνεση τουλάχιστον δύο γιατρών. Ωστόσο, ο θάνατος της 17χρονης δεν σχετίζεται με τον συγκεκριμένο νόμο.