Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου; Με ήλιο ή βροχή θα περάσουμε τη φετινή εορτή; Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες!

Καλός γενικά καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί, αναμένονται για το Σάββατο. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26, στην Ήπειρο από 2 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Συνεχίζει η ζέστη! Που θα βρέξει;

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 26 βαθμούς.

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα για αύριο Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτικά ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Καλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, προβλέπεται ωστόσο να βρέξει, ανήμερα της Εθνικής εορτής, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, ο καιρός την Δευτέρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού και κυρίως το πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη φαίνεται να αλλάζει κάτι, να πέφτει η θερμοκρασία.

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή και μόνο στα δυτικά και νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μπ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Μέχρι και τη Δευτέρα της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Καλοκαίρι... το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο αναμένουμε γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Καλοκαιρία στην Ελλάδα, καταστροφικά φαινόμενα στην Ευρώπη

Μπορεί η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες του Οκτώβρη να ευνοεί την επικράτηση καλοκαιρίας στη χώρα μας, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της ηπείρου μας.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που μαίνονται στη Δυτική Μεσόγειο από την Κυριακή 20/10, σύμφωνα με όσα προβλέπει το meteo.gr. Παρόμοια φαινόμενα αλλά με μικρότερη έκταση καταγράφονται και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Κύπρο και περιοχές της Νότιας Τουρκίας να δέχονται καθημερινά καταιγίδες από την Κυριακή 13/10, μερικές από τις οποίες συνοδεύτηκαν από πολύ μεγάλο χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον καιρικό γεγονός εξελίσσεται στη Θάλασσα του Λεβάντε: τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών συνηγορούσαν στη δημιουργία ενός Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane), παρόμοιο με τον «Ξενοφών» που έπληξε τη χώρα μας τον Σεπτέμβριου του 2018.

Η πιο κάτω δορυφορική εικόνα από τις 24 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, δείχνει μια διαφορετική εξέλιξη, με τη δημιουργία μεν ενός βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κύπρου, αλλά όχι Μεσογειακού Κυκλώνα.

Μπορεί οι άνεμοι να μην φτάσουν σε ένταση τις καταστροφικές τιμές ενός Medicane και να μην παρατηρηθεί υψηλός κυματισμός και πλημμυρίδα με ξαφνική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, όμως οι καταιγίδες που συνοδεύουν αυτό το βαρομετρικό χαμηλό μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Αίγυπτο και πιθανόν στο Ισραήλ σήμερα Παρασκευή 25/10.

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Πηγή: protothema.gr