Σεισμός 4,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά!

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε και έχουμε τις πληροφορίες για το πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος!

Αναστάτωση, ευτυχώς χωρίς προβλήματα, προκάλεσε κυρίως στην ανατολική Κρήτη, ο σεισμός που εκδηλώθηκε χθες στις 15.01 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια του Ηρακλείου.

Σεισμός στη Ζάκυνθο!

Ο σεισμός εντάσεως 4,1 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος ήταν στα 60,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

«Χτύπησε» σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Κατέρρευσε σχολείο!

«Χτύπησε» ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ και προκλήθηκε πανικός. Κατέρρευσε σχολείο σύμφωνα με τα όσα γράφονται.

Ο Εγκέλαδος, έπληξε τις νότιες Φιλιππίνες στις 03:04 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσαν τόσο το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), όσο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Σεισμός 4,6 ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, ενώ ραδιοφωνικός σταθμός στην περιοχή αναφέρθηκε σε σχολείο που κατέρρευσε, με πολλά παιδιά να είναι τραυματισμένα ή εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,8 βαθμών και είχε επίκεντρο περιοχή 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπουλατουκάν.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, που εκτιμά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε περιοχή 58 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νταβάο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος:

«Χτύπησε» σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Κατέρρευσε σχολείο

«Χτύπησε» σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Κατέρρευσε σχολείο

«Χτύπησε» σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Κατέρρευσε σχολείο

«Χτύπησε» σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Κατέρρευσε σχολείο

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ μόλις έγινε γνωστός! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις νήσους Τόνγκα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το Βασίλειο των Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Το μεγαλύτερο νησί στην Τόνγκα είναι το Τονγκατάπου και ακολουθεί το Βαβάου. Άλλα νησιά είναι το Έουα, το Λιφούκα, το Φόα, κ.τ.λ.

Σεισμός στο Άγιον Όρος!

Ο σεισμός έγινε 183 χιλιόμετρα από το χωριό Gataivai.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών χτύπησε, προκαλώντας τον θάνατο ενός παιδιού, καθώς και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Ο σεισμός είχε βάθος 14 χλμ. και επίκεντρο 7,7 χλμ από την πόλη Κολούμπο, ενώ ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Εκτός του θύματος και των τραυματιών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, με τον κόσμο να πανικοβάλλεται από την έντασή του.

Το παιδί έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σπιτιού που κατάρρευσε στην πόλη Ντατού Παγκλάς και πέθανε στο νοσοκομείο. Τέσσερις κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τουλουνάν τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Τζένεραλ Σάντος, με τις φλόγες να τυλίγουν τους τρεις ορόφους του κτιρίου. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν πρόλαβαν να φύγουν έγκαιρα όλοι οι επισκέπτες του.

«Είναι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχω ποτέ αισθανθεί», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο, της μεγαλύτερης πόλης του Μιντανάο. Πριν ένα μήνα σημειώθηκε δόνηση ίδιου μεγέθους, αλλά δεν είχαν σημειωθεί σοβαρές ζημιές. Αυτή τη φορά το εστιακό βάθος ήταν μικρό ωστόσο και έφερε προβλήματα. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, πολλοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, φοβούμενοι για μεγαλύτερη ζημιά από τους μετασεισμούς.


Τρόμος στην Πύλο! Δεύτερος σεισμός «χτύπησε» την περιοχή!

Τρόμος ξέσπασε στην Πύλο αφού «χτύπησε» και δεύτερος σεισμός την περιοχή! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, κοντά στην Πύλο, λίγο μετά την δόνηση των 3,8 Ρίχτερ.

Περίπου δύο ώρες πέρασαν από την σεισμική δόνηση που ταρακούνησε νωρίτερα την Πύλο και τις γύρω περιοχές, και που σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μικρό εστιακό βάθος 5,9 χλμ και επίκεντρο στα 38 Χλμ. Νότια της Πύλου.

Η δεύτερη δόνηση, που μετά την αναθεώρηση αναφέρεται ως επίσης μεγέθους 3,8 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Τρόμος στην Πύλο! Δεύτερος σεισμός «χτύπησε» την περιοχή! Πόσα Ρίχτερ ήταν;