Σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ποιο ήταν το επίκεντρο;

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σημειώθηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στα Νησιά Φίτζι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 176 χιλιόμετρα νότια των Νησιών, πολύ κοντά στα νησιά Τόνγκα. Σύμφωνα με άλλες μετρήσεις, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, από την Υπηρεσία Πρόγνωσης Καιρού στη Χαβάη. Συναγερμός για σεισμό στην Αθήνα! Έκτακτη ανακοίνωση από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο!

Δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές, ενώ επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στα νησιά του Ειρηνικού, που βρίσκονται γύρω από το επίκεντρο του σεισμού. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα συμπλέγματα των νησιών των δύο χωρών που βρίσκονται βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Ο σεισμός ήρθε λίγες ώρες μετά από έναν άλλο ισχυρό σεισμό στη Χιλή, μεγέθους 6,2 Ρίχτερ.

Πηγή: iefimerida.gr

«Χτύπησε» σεισμός 6,2 Ρίχτερ! Ποιο ήταν το επίκεντρο;

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» στις 23:56 ώρα Ελλάδος στη Χιλή, προκαλώντας πανικό σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της μικρής πόλης Σαλαμάνκα και 183 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Το δε εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 40 χιλιόμετρα.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές στην Αργεντινή.

«Χτύπησε» σεισμός 6,2 Ρίχτερ

Έκτακτο: Σεισμός 5,1 ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Έκτακτο! Μεγάλος σεισμός 5,1 ρίχτερ! Μάθετε πού χτύπησε ο Εγκέλαδος...

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι της περιοχής. Πού χτύπησε το κέντρο του σεισμού;

Δυνατός σεισμός τώρα στην Καστοριά! Πόσα Ρίχτερ αναστάτωσαν τους κατοίκους;

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ρωσία, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα της περιοχής Novy Uoyan, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 15 χιλιόμετρα. Σεισμός στην Κρήτη!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές από τον σεισμό.

Η Βαϊκάλη είναι λίμνη που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία μεταξύ της Περιφέρειας Ιρκούτσκ στα βορειοδυτικά και τη Μπουργιατία στο νοτιοανατολικό σημείο κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ και είναι γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας».