Τραγωδία στη Λάρκο: Αποκαλύψεις σοκ για τον άτυχο εργάτη!

Το περιστατικό 3 μήνες πριν πεθάνει!

Τραγωδία στη Λάρκο: Αποκαλύψεις σοκ για τον άτυχο εργάτη!

Η τραγωδία που συνέβη στη Λάρκο συγκλόνισε το πανελλήνιο! Ήρθαν αποκαλύψεις σοκ για τον άτυχο εργάτη!

Βαρύ παραμένει το κλίμα στη Φθιώτιδας μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο ηλικίας 55 ετών.

Ο 55χρονος ήταν το δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, το έκτο από το 2009 και το 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραμένουν συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου του, ενώ σήμερα απεργούν προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του.

Είχε τραυματίσει ξανά ο 55χρονος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πριν λίγο καιρό ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα. Ο Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων, κ. Καζάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.

Από την άλλη, σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κορετζέλος είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει.

Σημειώνεται ότι το κλίμα που επικρατεί στο εργοστάσιο είναι πλέον εκρηκτικό μετά τον θάνατο του 55χρονου με τους εργαζόμενους να «βράζουν» ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας. «Αν θέλουν να το κλείσουν να μας το πούνε, να κάνουμε τον πολιτικό αγώνα μας. Αν το θέλουν ανοιχτό ή θα πάρουν μέτρα ασφαλείας ή δεν εργαζόμαστε ξανά», σχολίασε εργαζόμενος στο τοπικό κανάλι.

Πηγή: iefimerida.gr

Θρήνος στην ΛΑΡΚΟ: Νέες εξελίξεις με την υπόθεση του 55χρονου! Ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα;

Θρήνος επικρατεί για το τραγικό δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ! Νέες εξελίξεις με τον νεκρό εργάτη και πατέρας τριών παιδιών! Ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα;

Ούτε οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως έγινε!

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποί τους, το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 55χρονο εργάτη από το χωριό Μαλεσίνα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή όπου το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση. Όπως μάλιστα εξηγούν η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου.

Έκτακτο: Νεκρός πατέρας 3 παιδιών από έκρηξη!

Σ' εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων συνεχώς ομιλούν για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.