Έκτακτο δελτίο καιρού: Προσοχή έρχεται ραγδαία επιδείνωση! Βροχές και καταιγίδες στην χώρα!

Διαβάστε αναλυτικά...

Έκτακτο δελτίο καιρού: Προσοχή έρχεται ραγδαία επιδείνωση! Βροχές και καταιγίδες στην χώρα!

Προσοχή έρχεται ραγδαίες επιδείνωση στον καιρό σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο. Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία που έρχεται!

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Απο νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: Απο νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Απο νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βόρεια με εξασθένηση από τη νύχτα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Απο νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί για ατμοσφαιρικό "μποτιλιάρισμα"! Εμμονικά τα βαρομετρικά τον Νοέμβρη!

Προειδοποιεί για ατμοσφαιρικό "μποτιλιάρισμα" ο Σάκης Αρναούτογλου. Εμμονικά θα είναι τα βαρομετρικά φέτος τον Νοέμβρη.

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δίνει για μια ακόμη φορά έγκαιρα όλα τα στοιχεία για τη σημαντική επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός, τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στις περιοχές που θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχή

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Εμμονικά τα καιρικά χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις τους το φετινό Νοέμβρη!

Φίλες και φίλοι!

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμμονικά χαρακτηριστικά τείνει να πάρει η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τον φετινό Νοέμβρη.

Θα πρόκειται στην ουσία για ένα "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" το οποίο θα συνεχίσει να δίνει μεν ευεργετικά αλλά παράλληλα και επικίνδυνα νερά για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής αλλά και της νότιας Ευρώπης.

Από αύριο μάλιστα σε τροχιά παρατεταμένων και έντονων κατά περιόδους βροχοπτώσεων μπαίνουν αρχικά και τα δυτικά Βαλκάνια (Κροατία, τα δυτικά τμήματα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Μαυροβούνιο) και σταδιακά κυρίως από την Πέμπτη και μετά η Αλβανία αλλά και η βορειοδυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σχεδόν ολόκληρη η δυτική κυρίως χώρα συνοδεία κατά διαστήματα ισχυρών νοτιάδων!!!

Προσωπικά θεωρώ αναγκαία από τα τέλη κυρίως της εβδομάδας που διανύουμε, μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα πιθανώς και έντονα καιρικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές και όσον αφορά στη χώρα μας κυρίως στα δυτικά τμήματα της! .

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών των επομένων πολλών ημερών θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook!»