Έκτακτο δελτίο καιρού: Στο έλεος της «Βικτώρια» Ιόνιο και Δυτικά!

Χαμός σε πολλές περιοχές!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Στο έλεος της «Βικτώρια» Ιόνιο και Δυτικά!

Στο έλεος της «Βικτώρια» βρίσκεται αυτή την ώρα το Ιόνιο πέλαγος και τα Δυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που «έσκασε».

Η νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών. Από το μεσημέρι Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένεται να πληγούν από βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους, που τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σχετίζεται με την κακοκαιρία «Βικτώρια», πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της Τρίτης να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στον προγνωστικό Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί.

Κακοκαιρία Βικτώρια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το απόγευμα και τις νυκτερινές ώρες καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: protothema.gr

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Που θα "χτυπήσουν" έντονες καταιγίδες; Θα μαυρίσει ο ουρανός!

Θα μαυρίσει ο ουρανός! Ο κορυφαίος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί! Που και πότε θα "χτυπήσουν" έντονες καταιγίδες;

Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες αναμένονται τα πολύ έντονα φαινόμενα. Ολες οι λεπτομέρειες για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο καιρός μας δείχνει το άσχημο πρόσωπο του! Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πολλά μποφόρ!

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ εξηγεί γιατί καθυστερούν για λίγες ώρες τα πολύ έντονα φαινόμενα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που εμποδίζουν τις καταιγίδες να φτάσουν στη δυτική Ελλάδα. Κάτι τέτοιο, όμως, θα πάψει να συμβαίνει από το απόγευμα, οπότε και αναμένονται πολύ έντονες καταιγίδες να φτάσουν στη δυτική χώρα και όσο περνούν οι ώρες θα προχωράνε προς την κεντρική Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου και δώστε προσοχή στις προειδοποιήσεις του για τις περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

τελευταία άρθρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ