Έκτακτη προειδοποίηση: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει η "Βικτώρια" τις επόμενες ώρες;

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ισχυρές καταιγίδες!

Έκτακτη προειδοποίηση: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει η

Έκτακτη προειδοποίηση έβγαλε η ΕΜΥ για την "Βικτώρια"! Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;

Στην νησιά του Ιονίου, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ οι αρμόδιες Aρχές είναι αναγκασμένες να περιμένουν να κοπάσει η ένταση της κακοκαιρίας, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια εκτίμηση των ζημιών!

Στο "μάτι" της κακοκαιρίας "Βικτώρια": Καμπανάκι για χαλάζι και καταιγίδες!

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τις τελευταίες ώρες η Αττική, η Πελοπόννησος και η δυτική Κρήτη «χτυπήθηκαν» από τη «Βικτώρια», η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Κέρκυρα: Κατολισθήσεις και πλημμύρες -Κλειστά τα σχολεία
Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν στην Κέρκυρα όπου η ένταση της καταιγίδας ήταν τόσο ισχυρή, που προκάλεσε την πτώση δέντρων σε Αϊ-Γιάννη και Αργυράδες, με το συντονιστικό του δήμου Κέρκυρας να κάνει έκτακτη σύσκεψη τα μεσάνυχτα, ώστε να δουν πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία για σήμερα, καθώς τα προβλήματα που έχουν προς το παρόν καταγραφεί, είναι πολλά. Από την πτώση ενός δέντρου έκλεισε ο δρόμος προς τους Αργυράδες, στα νότια του νησιού, ενώ μέρος ενός τοίχους έπεσε από ερειπωμένο σπίτι στην Οβριακή, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Κύματα «χτύπησαν» τους δρόμους, λόγω των θυελλωδών ανέμων
Στα Καρουμπάτικα έπεσαν βράχοι, με έναν μεγάλο μάλιστα να πέφτει πάνω σε αυτοκίνητο, προκαλώντας ζημιές, αλλά ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν κι εδώ τραυματισμοί.

Εκτός της νεροποντής, οι άνεμοι 9 μποφόρ δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα. Στους παραλιακούς δρόμους τα κύματα έφταναν μέχρι την άσφαλτο που είχε μετατραπεί σε… ποτάμι, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την ένταση των ανέμων και τις πλημμύρες.


Πηγή: iefimerida.gr

Κρήτη: Κατολισθήσεις στα Χανιά λόγω της «Βικτώρια»!

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Χανιά της Κρήτης λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια» που έχει πλήξει την Αθήνα και τις τελευταίες ώρες κυρίως την Αττική.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα.

Στο κόκκινο η Αθήνα! Απίστευτη κίνηση λόγω της «Βικτώρια» - Που υπάρχουν προβλήματα;

Από τον δήμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνιστάται προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.