Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν από την κακοκαιρία! Δείτε αναλυτικά...

Μεγάλη προσοχή!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν από την κακοκαιρία! Δείτε αναλυτικά...

Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού. Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα πληγούν.

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο καιρικό δελτίο.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (19-11-2019)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (20-11-2019)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα ΕΔΩ

Στους χάρτες που ακολουθούν καταγράφονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν πρωταρχικά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Η πιο «δύσκολη» ώρα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως αποδεικνύεται και στον χάρτη, όπου η κακοκαιρία θα πλήξει έντονα την δυτική Ελλάδα και τη Ηπειρο, μαζί με τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία.

Έκτακτο δελτίο καιρού

καιρος

κακοκαιρία

καταιγίδες

Πηγή: protothema.gr

Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα σε όλη την χωρά! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» ισχυρές καταιγίδες;

Ο καιρός σήμερα κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την χώρα! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι ισχυρές καταιγίδες;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού και φυλαχτείτε από την κακοκαιρία!

Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και σήμερα καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από το πρωί θα επικρατούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, καθώς και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα ωστόσο, αναμένεται να ενταθεί η βροχή σταδιακά και να είναι ισχυρή τη νύχτα, με τοπικές καταιγίδες. Για τα φαινόμενα που αναμένονται τη νύχτα, είχε κάνει λόγο με ανάρτησή του και ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχές που πιθανότατα θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Κρήτη από την κακοκαιρία! Εικόνες σοκ!

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο από 6 έως 7 μποφόρ και όπως ενημέρωσε η ΕΜΥ, από τις καιρικές συνθήκες ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατα τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε 4 με 6 και τη νυχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.