Έκτακτο! Σεισμός 6,1 Ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά!

Έκτακτο! Σεισμός 6,1 Ρίχτερ! Πού

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ- Μάθετε εδώ πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Λάος.

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:50 (ώρα Ελλάδας) στην χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και μάλιστα έγινε αισθητή και στην Ταϊλάνδη. Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ο κύριος σεισμός, αφού ακολούθησε αυτός των 6,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαϊναμπούλι, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, ο σεισμός, που έγινε λίγο πριν τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) έγινε ιδιαίτερα αισθητός όπως φάνηκε και από ένα ποστ στο twitter, που έκανε κάποιος μέσα από ένα στούντιο τηλεοπτικού καναλιού.

Πηγή: iefimerida.gr

"Έσκασε" σεισμός 4,9 Ρίχτερ! Ποιο ήταν το επίκεντρο;

«Έσκασε» σεισμός 4,9 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Ποιο ήταν το επίκεντρο;

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:14 ώρα Ελλάδας!

Σείσμος 6,3 Ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε πολλά σημεία των δύο κρατών. Το επίκεντρό του ήταν στα 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαλμάς, εντός των εδαφών του Ιράν.

Είναι μια περιοχή με αρκετό πληθυσμό (περίπου 100.000 κάτοικοι), με το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης να υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές ή τραυματίες από τα τοπικά ΜΜΕ.


Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός πριν από λίγο στην Κυπαρισσία! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός έγινε πριν από λίγο στην Κυπαρισσία και υπήρξε μια μικρή αναστάτωση από τους κατοίκους. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ασθενής σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη στην Κυπαρισσία, κωμόπολη, η οποία υπάγεται διοικητικά στο δήμο Τριφυλίας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νομού Μεσσηνίας. Σείσμος 6,3 Ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η ασθενής σεισμική δόνηση καταγράφεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κυπαρισσίας, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,9 χιλιόμετρα.

Σεισμός Κυπαρισσία