Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας!

Τι καιρό θα κάνει το σαββατοκύριακο;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας!

Έρχεται ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο! Δώστε προσοχή γιατί έσκασε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.

"Προσοχή! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές..." - Προειδοποιεί ο κορυφαίος Σάκης Αρναούτογλου!

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής


Την Κυριακή αναμένουμε στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από το Σάββατο θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα κατά τις πρωινές ώρες, με κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ και στα δυτικά βορειοδυτικά θα υπάρχουν κάποιες βροχές πρόσκαιρου χαρακτήρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν σύννεφα πρόσκαιρα αυξημένα, με την Αττική να έχει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και τοπικά έως και 5 μποφόρ.

Την Κυριακή έρχονται βροχές και καταιγίδες και πάλι στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα. Από το μεσημέρι κι έπειτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο νοτιάς, ο οποίος ενδέχεται να μεταφέρει και σκόνη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 7-8 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο


ΣΑΒΒΑΤΟ 23-11-2019


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές
βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο
βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα
βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό την Κυριακή

-Την Κυριακή πλησιάζει βαρομετρικό χαμηλό όλη τη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά

-Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί εντάσεως έως τοπικά έως 8 μποφόρ

Στον πιο κάτω χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά, ξημερώματα Δευτέρας.

Η κακοκαιρία "πνίγει" τη χώρα! Αυτές οι περιοχές "βούλιαξαν" από τη βροχή!

Συνεχίζει να "πνίγει" τη χώρα η κακοκαιρία! Αυτές είναι οι περιοχές που "βούλιαξαν" από την πολλή βροχή!

Η κακοκαιρία προκάλεσε για άλλη μία μέρα προβλήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Καταιγίδα «χτυπά» την Αττική - Ισχυρά τα καιρικά φαινόμενα!

Βόρεια Ελλάδα και Στερεά αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα, με την Λαμία και την Θάσο να πλήττονται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Από την μανία της βροχής, δε γλίτωσε ούτε η Αττική.

Πλημμύρες στη Θάσο, κλειστά τα σχολεία
Το νησί της Θάσου δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από την χθεσινή νεροποντή. Στο νησί έπεσαν 102 mm νερού, με δρόμους και κτίρια να πλημμυρίζουν.


Χείμαρροι οι δρόμοι στο νησί της Θάσου

Η κακοκαιρία είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης και κράτησε σχεδόν όλη μέρα. Σπίτια και καταστήματα στη περιοχή Λιμεναρίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ ρέματα ξεχείλισαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο Καλυβίων – Λιμεναρίων. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Κομοτηνή: Σχολικό λεωφορείο κόλλησε στα νερά

Προβλήματα υπήρξαν και στη Κομοτηνή, όπου ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Σε άλλο περιστατικό, σχολικό λεωφορείο την ώρα που μετέφερε μαθητές σε χωριά μαθητές, κόλλησε στα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή ενός τρακτέρ για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι.

Με ένα τρακτέρ προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν λεωφορείο που μετέφερε μαθητές / Φωτογραφία: xronos.gr
Προβλήματα και στην Λαμία από την κακοκαιρία
Στη Λαμία αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις. Μετά τις 8 τη νύχτα ξέσπασε δυνατή βροχή, που προκάλεσε πολλά προβλήματα με αρκετούς κατοίκους να καλούν την πυροσβεστική για άντληση υδάτων. Προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισε και η Βοιωτία.

Εβρεχε για ώρες στην Αττική

Από το κύμα της κακοκαιρίας δε γλίτωσε ούτε η Αττική. Από τις 5 το απόγευμα περίπου ξέσπασε δυνατή βροχή που κράτησε ώρες.

Για αρκετές ώρες η κακοκαιρία έπληξε και την Αττική / Φωτογραφία: Intime , Γιάννης Λιάκος
Τα προβλήματα στους δρόμους ήταν τεράστια, ενώ η νεροποντή διέκοψε ακόμη και αγώνα βόλεϊ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου, καθώς έσταζε η οροφή. Πάρνηθα, Παλλήνη και Αγία Παρασκευή είχαν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην διάρκεια της κακοκαιρίας.
Πηγή: iefimerida.gr