Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ελλάδα! Πού έγινε η δόνηση;

Ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι!

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ελλάδα! Πού έγινε η δόνηση;

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ελλάδα και δείτε αναλυτικά πού έγινε η δόνηση! Έκτακτο!

Πιο συγκεκριμένα, μια ασθενής σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Γαύδου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Κατά την ανακοίνωση, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Γαύδου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Σεισμός Γαύδος

Έκτακτο! Σεισμός 6,1 Ρίχτερ! Πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ- Μάθετε εδώ πού "χτύπησε" ο Εγκέλαδος.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Λάος.

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:50 (ώρα Ελλάδας) στην χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και μάλιστα έγινε αισθητή και στην Ταϊλάνδη. Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ο κύριος σεισμός, αφού ακολούθησε αυτός των 6,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαϊναμπούλι, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, ο σεισμός, που έγινε λίγο πριν τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) έγινε ιδιαίτερα αισθητός όπως φάνηκε και από ένα ποστ στο twitter, που έκανε κάποιος μέσα από ένα στούντιο τηλεοπτικού καναλιού.

Πηγή: iefimerida.gr