Έσκασε επίδομα "φωτιά"! 250 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Μεγάλη ανάσα!

Έσκασε επίδομα

Επίδομα "φωτά" πάνω από 250 ευρώ θα δουν πολλοί πολίτες στους λογαριασμούς τους! Ποιοι θα το πάρετε και ποια είναι τα κριτήρια;

Νέο επίδομα «ανάσα»! Ποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους;

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 15:00 το μεσημέρι, θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως, πριν από κάθε πληρωμή, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μετά τις 15:00 της 8ης Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο) θα καταβληθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2019.

Επίδομα παιδιού: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις!

Ανοιξε η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού του 2019, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.


Η πλατφόρμα (εδώ) είναι διαθέσιμη από σήμερα για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2019 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Επίδομα παιδιού: Η καταληκτική ημερομηνία για την αίτηση
Μετά τις 15/01/20 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019. Για οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με το επίδομα παιδιού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21.
Πηγή: iefimerida.gr

Νέο επίδομα θέρμανσης! Πότε ανοίγει η πλατφόρμα!

Για νέο επίδομα θέρμανσης μίλησε η υπουργική απόφαση! Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για να ανεβάσετε τις αιτήσεις όμως και πώς θα τις κάνετε;

Εντός της ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα αποσαφηνίσει τα κριτήρια, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και τις ημερομηνίες χορήγησής του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία υπολογίζεται ότι θα κάνει «πρεμιέρα» έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Επίδομα "φωτιά"! 200 ευρώ στους λογαριασμούς σας- Ποιοι το δικαιούνται;

Τα σενάρια


– Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού

– Το ποσό θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.


Ο ενδιαφερόμενος θα μπαίνει στην πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης και θα κάνει αίτηση για το επίδομα.

Η διαδικασία επεξεργασίας της αίτησης θα προχωράει κανονικά και ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει όποτε θέλει το πετρέλαιο.

Κατόπιν το επίδομα θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό και ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ θα γίνεται στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Για όσους διασταυρωθεί ότι έγινε η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, ο φάκελος θα «κλείνει». Όσοι όμως εντοπιστούν να μην έχουν αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης θα καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα του επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Τα ποσά των επιδομάτων


Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Ειδικότερα επίδομα θέρμανσης δικαιούνται: άγαμοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ και περιουσία 130.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα 20.000 ευρώ και περιουσία 250.000 ευρώ και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 22.000 ευρώ και περιουσία επίσης 250.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για όσες περιοχές βρίσκονται στην Α΄ ζώνη η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 2.000 έως 2.500 λίτρα, στην Β΄ζώνη από 1.200 έως 1.400 λίτρα, στη Γ΄ζώνη από 640 έως 800 λίτρα και στη Δ΄ζώνη από 400 έως 500 λίτρα.

Κλιματικές ζώνες

ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Πώς θα κάνετε την αίτηση

*Είσοδο στην εφαρμογή με τους κωδικούς του TAXISnet

*Συμπληρώνετε τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.

*Επιλέγετε αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

*Επιλέγετε αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον *Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη

*Συμπληρώνετε τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί *το επίδομα

*Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους

*Επιλέγετε υποβολή αίτησης

Πηγή: protothema.gr