Κατερίνη: Ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας

Η νεαρή γυναίκα έπαθε ανακοπή...

Κατερίνη: Ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας

Τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 29χρονης λεχώνας, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκησή του, «το πρωί της Πέμπτης, στις 07:45 έχασε τη ζωή της η 29χρονη λεχώνα, η οποία είχε διακομιστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου από το νοσοκομείο Κατερίνης, αφού μετά από καισαρική τομή και χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, έπαθε ανακοπή και υποβλήθηκε παρατεταμένα σε ΚΑΡΠΑ.


Η νεαρή γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών».

Η 29χρονη γυναίκα υπέστη αλλεργικό σοκ από λάθος αντιβίωση μετά τη γέννα της. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειου» όπου μεταφέρθηκε αφού είχε ήδη γεννήσει στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της αντιβίωσης που της χορήγησαν μετά τον τοκετό υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή καρδιάς.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η νεαρή κοπέλα κατέληξε σήμερα το πρωί. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. Η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης ενώ εξαιτίας της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε για τον τοκετό, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο όμως ήταν αλλεργική. Με βάση το πρωτόκολλο, στους νοσηλευόμενους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος πριν από τη χορήγηση αντιβιοτικών, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

8χρονο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό

Έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στην εντατική, η 29χρονη λεχώνα, που υπέστη αλλεργικό σοκ από λάθος αντιβίωση μετά τη γέννα της, δεν τα κατάφερε και πέθανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη! Τον απέρριψε κι εκείνος τη βίασε και τη σκότωσε!

Θρίλερ στη Λαμία! Εντοπίστηκε η καμμένη σορός ενός άνδρα!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr