Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: «Έσκασαν» νέες μηνύσεις για την τραγωδία!

Τι λένε οι νέες πληροφορίες;

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: «Έσκασαν» νέες μηνύσεις για την τραγωδία!

Εξελίξεις έχουμε για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Έσκασαν» νέες μηνύσεις για την τραγωδία που κόστισε την ζωή πάνω από 100 ανθρώπων.

Σήμερα κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο νέα μήνυση από τα δυο παιδιά δύο θυμάτων που συμπεριλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο των 102 απανθρακωμένων πολιτών.

Η νέα μήνυση στρέφεται σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ οι οποίοι εγκαλούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση (σε βαθμό κακουργήματος) και παράβαση καθήκοντος.

Στην μήνυση επικαλούνται μία σειρά από στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς τους καταδεικνύουν ότι «ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα όπως ο νόμος ορίζει».

Φωτιά στο Μάτι: Διάλογοι που προκαλούν ανατριχίλα! Οι στιγμές που έβρισκαν καμμένα πτώματα στο δρόμο!

Πάντως, οι μηνυτές εστιάζουν στο καίριο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων τις ώρες που δρούσε ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όπως δεν το έπραξαν!»

Ακόμη, αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εναερίων μέσων της ΕΛΑΣ «έκλεισε στις 9 δηλαδή την ημέρα της απόλυτης καταστροφής αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενους να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο».

Ωστόσο, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ακόμα βρίσκουμε στοιχεία, τρομακτικής σημαντικότητας τα οποία βάζουνε στο κάδρο και άλλο κατηγορούμενο. Όσο μπορούμε κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ξεχαστεί ούτε να κουκουλωθεί η υπόθεση για το Μάτι».

Τέλος, ο Έκτορας Διαμαντίδης, εκ των μηνυτών, δήλωσε ότι έχασε τη μητέρα του χωρίς να φταίει σε κάτι και προσέθσε: «Ελπίζω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Τρέχω να σωθώ καίγομαι, ήταν τα λόγια της στην τελευταία μας επικοινωνία».

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Μάτι: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση!

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μάτι.

Τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μωραϊτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Καίγεται το Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά σε εξέλιξη!

Ο κ. Μωραϊτάκης προς το σκοπό αυτό ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών καθώς, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Cnn.gr