Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ο σεισμολόγος προειδοποιεί! «Θα έχουμε πολλούς σεισμούς γιατί...»

Προσοχή!

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ο σεισμολόγος προειδοποιεί! «Θα έχουμε πολλούς σεισμούς γιατί...»

Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιεί:«Θα έχουμε πολλούς σεισμούς γιατί...»!

Με αφορμή την πρόσφατη έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ και της UNESCO κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο CNN Greece.

Σεισμός Αλβανία: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια! Η κίνηση που συγκινεί!

O κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους, όπως ο πρόσφατος δυτικά της Κρήτης που έγινε αισθητός και στην Αττική, δεν έχουν μετασεισμούς.

«Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και ότι ο κίνδυνος πέρασε από τη συγκεκριμένη εστία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η περιοχή της δυτικής Κρήτης είναι δραστήρια σεισμικά και έχει δώσει πολλούς σεισμούς συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος και υποστηρίζει ότι δεν συνδέονται κατ' ανάγκη οι σεισμοί της Αλβανίας και της δυτικής Κρήτης.

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε χαμηλά μεγέθη σεισμών αν και η στατιστική λέει ότι κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον ένα σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ ή και μεγαλύτερο. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα έχουμε και στο μέλλον μεγάλους σεισμούς», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Άκης Τσελέντης: Ο σεισμολόγος προειδοποιεί! «Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων μπορεί να...»!

Ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, προειδοποιεί: «Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων μπορεί να...»!

Ο σεισμός 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη λίγες ώρες μετά το φονικό σεισμό της Αλβανίας, ήταν αρκετός για να σημάνει συναγερμό στη χώρα για το ενδεχόμενο μετασεισμών και από τις δυο πλευρές.

Αποκάλυψη σοκ για το σεισμό στην Αλβανία από Έλληνες ερευνητές!

Ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ξεκαθάρισε πως στο στενό μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων είναι πιθανό να εμφανιστεί σεισμός έως και 7 Ρίχτερ.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο μεγάλους σεισμούς μπορεί να δώσει η περιοχή ο καθηγητής κ. Τσελέντης ήταν ξεκάθαρος:

«Ναι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δώσει σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ... επειδή είναι πολύ μεγάλους βάθους το ρήγμα δεν έχει μετασεισμούς... υπάρχει ένα κενό εδω μέσα που μας προβληματίζει πάρα πολύ».