Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νέο επίδομα «ανάσα»! Ποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους;

Δείτε αναλυτικά...

Νέο επίδομα «ανάσα»! Ποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους;
Ενημέρωση 03.12.2019 14:13

Νέο επίδομα «ανάσα»! Ποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους; Μάθετε άμεσα...

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από την Πρωτοχρονιά του 2020, το οποίο θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες θεσπίζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πρόβλεψη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που συνοδεύει το νέο επίδομα είναι ότι στην πενταετία 2020-2024 θα επωφεληθούν από το μέτρο αυτό 400.000 οικογένειες. Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις, τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά το επίδομα των 2.000 ευρώ έφερε στο «φως» η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις με 1.500 ευρώ μετά την υποβολή της αίτησης και άλλα 500 ευρώ στη συνέχεια. Για τη λήψη του επιδόματος από γονείς άλλων χωρών θα πρέπει ο ένας από τους δύο να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα 10 τελευταία χρόνια πριν από το έτος γέννησης του παιδιού. Κατ' εξαίρεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 7, «για παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα κατά τα έτη 2020 και 2021, το επίδομα χορηγείται εφόσον η μητέρα τους, ως πολίτης τρίτης χώρας, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν».

Για την καταβολή του επιδόματος λαμβάνεται υπόψη και το εισόδημα, τόσο το πραγματικό όσο και το τεκμαρτό. Ο κόφτης είναι πολύ ψηλά, που σημαίνει ότι το 90% και πλέον των οικογενειών θα πάρει το επίδομα. Το εισοδηματικό όριο έχει όριο τις 40.000 ευρώ για τον ένα γονέα, ο οποίος έχει συντελεστή 1. Από εκεί και πέρα υπάρχει προσαύξηση εισοδήματος κατά 1/2 (ή 0,5) για τον δεύτερο γονέα και κατά 1/4 (ή 0,25) για κάθε άγαμο, ή ανήλικο παιδί που δεν έχει κλείσει την ηλικία των 18 ετών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους γέννησης του παιδιού για το οποίο ζητείται το επίδομα.

Προσοχή: Παιδί που θα γεννηθεί το 2020 υπολογίζεται στην προσαύξηση του εισοδήματος, με 0,5 αν υπάρχει μόνον ένας γονέας και 0,25 αν υπάρχουν δυο γονείς.

Επίδομα ανάσα: 300 έως 600 ευρώ τις επόμενες μέρες στην τσέπη σας!

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Εσείς θα είστε μέσα στους τυχερούς που το δικαιούστε;

Εσείς θα είστε μέσα στους τυχερούς που δικαιούστε κοινωνικό μέρισμα για το 2019; Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις οι όροι άλλαξαν!

Τα ποσά και η ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου!

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Αν και πού και πόσο θα αποφασιστεί όταν θα έχουμε υπερπλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ. Πέρυσι μπορεί να δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ήταν λάθος γιατί το πήραν όλοι και όχι μόνο αυτοί που το είχαν ανάγκη», δήλωσε πριν λίγες ημέρες η υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1.

Επίδομα ανάσα για χιλιάδες Έλληνες! Πώς θα πάρετε από 500 μέχρι 2.100 ευρώ!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέο επίδομα «ανάσα»! Ποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους;

Έσκασε επίδομα "φωτιά"! 250 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share