Τραγωδία στο Ίλιον: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του παιδιού! «Έχασε τη ζωή του...»!

Όσα είπε ο ιατροδικαστής!

Τραγωδία στο Ίλιον: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του παιδιού! «Έχασε τη ζωή του...»!

Αυτή είναι η αίτια θανάτου του παιδιού με την τραγωδία που συνέβη στο Ίλιον! «Έχασε τη ζωή του...!

Ασφυξία είναι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η αιτία θανάτου του αγοριού μόλις 2,5 ετών που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο ενός κρεβατιού τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως σημείσωε ο Νίκος Καλογριάς μιλώντας στο protothema.gr το μικρό αγόρι «έχασε τη ζωή του σταδιακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, τα ευρήματα της νεκροτομής είναι «συμβατό με αυτά που έχει τεθεί υπόψιν μας ως σκηνικό θανάτου του παιδιού».

Τραγωδία στο Ίλιον: Μαρτυρία-σοκ από γειτόνισσα! «Το παιδί, να προλάβουμε το παιδί...»!

Η δήλωση του κ. Καλογριά στο protothema.gr: «Η αιτία θανάτου είναι μακροσκοπικά ευρήματα ασφυκτικού μηχανισμού θανάτου, δηλαδή ασφυξία. Βρέθηκε σε χώρο χωρίς οξυγόνο κι έχασε τη ζωή του σταδιακά. Άρα είναι συμβατό με αυτό που έχει τεθεί υπόψιν μας ως σκηνικό θανάτου του παιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο γονέων έχει σηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια με τον εισαγγελέα , ο οποίος θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης, να ζητά και να διενεργείται έρευνα στο σπίτι στο οποίο έχασε το αγόρι τη ζωή του.

Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία στο Ίλιον: Ούρλιαζε ο πατέρας! "Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής..."

"Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής..." Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Ίλιον! Ούρλιαζε ο πατέρας!

Τι δήλωσε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες;

Την ώρα που η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων, ο πατέρας του άτυχου παιδιού μιλώντας σε δημοσιογράφους περιέγραψε τις τραγικές στιγμές όταν ο ίδιος και η σύζυγός του εντόπισαν το παιδάκι τους χωρίς τις αισθήσεις του.

Ασύλληπτη τραγωδία: Δολοφόνησαν το γιο βουλευτή! Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του...

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού, ο μηχανισμός του κρεβατιού χρειάζεται αρκετή δύναμη προκειμένου να ανοίξει. Το παιδί, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ζωηρό και συνήθιζε να φεύγει από το σημείο που κοιμόταν και να πηγαίνει είτε στην κρεβατοκάμαρα, όπου βρέθηκε νεκρό, είτε στο δωμάτιο του μικρού του αδερφού.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ γινόντουσαν δουλειές στο σπίτι, το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο που υπήρχε στην κρεβατοκάμαρα. «Επαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας στους δημοσιογράφους.

«Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής»

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα γρήγορα. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η κλινική «Ταξιάρχης» που είναι κοντά, στη Θηβών. Δεν έχασα χρόνο για να πάω στο Παίδων». Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του μικρού αγοριού.

Τι είπε ο πατέρας για την καταγγελία για παραμέληση
Την ίδια ώρα, ο πατέρας του άτυχου παιδιού συνομιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε γίνει στην Πρόνοια για παραμέληση ανηλίκων. Όπως είπε, η καταγγελία είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου.


Μεταξύ άλλων, ο πατέρας περιέγραψε πως κοπέλες από την Πρόνοια είχε επισκεφτεί αρκετές φορές το σπίτι, όπως του έλεγε η γειτονιά. Την τελευταία φορά μάλιστα άφησαν ένα χαρτί σε γυναίκα που μένει στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας και εκείνος απαίτησε με τηλεφώνημά του το επόμενο πρωί από τις γυναίκες να φτάσουν στο σπίτι προκειμένου να εξακριβώσουν ότι δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκων.

«Σε 10' ελάτε στη διεύθυνση μου. Δεν θα κλείσετε το τηλέφωνό σας και εγώ θα σας περιμένω, δεν θα προλάβω να φτιάξω κάτι», τους είπε, όπως περιέγραψε. Όταν εκείνες έφτασαν στο σπίτι εκείνος, σύμφωνα με τον ίδιο, τους ζήτησε να ψάξουν όλο το σπίτι, τα ρούχα των παιδιών ακόμα και τα άπλυτα για να εξακριβώσουν πως δεν υπήρχε περίπτωση παραμέλησης των παιδιών, τα οποία πρόσεχαν τρεις κοπέλες, η μητέρα του και η πεθερά του.

Όπως κατέληξε, έχει κάνει τα πάντα για το παιδί όπως τα ορίζει ο νόμος και «πρέπει να δικαιολογούμαι για ένα ατύχημα που συνέβη με 2,5 χρονών παιδάκι».

Πηγή: iefimerida.gr