Ανησυχία στην Κρήτη: Τρεις σεισμοί ταρακούνησαν με διαφορά λίγων λεπτών τα Χανιά

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ανησυχία στην Κρήτη: Τρεις σεισμοί ταρακούνησαν με διαφορά λίγων λεπτών τα Χανιά

Τρεις σεισμοί ο ένας μετά τον άλλο σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών το πρωί του Σαββάτου ταρακούνησαν τα Χανιά, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 09:13 το πρωί και είχε ένταση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του ήταν στην θαλάσσια περιοχή 35 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Κρήτη σεισμός

Ο δεύτερος σεισμός που ήταν μεγαλύτερης έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή και είχε εστιακό βάθος 7,4 χιλιόμετρα και ο τρίτος είχε ένταση 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 35 χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Χανιά σεισμός τώρα

Το εστιακό βάθος και των τριών σεισμών κυμαίνεται από τα 5 μέχρι τα 10 χιλιόμετρα περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις σεισμοί έχουν ως επίκεντρο την περιοχή που έδωσε τον χθεσινό σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τρεις σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στην Γαύδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τρεις σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν στην Γαύδο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Η τριπλή σεισμική δόνηση έγινε μεταξύ 4:20 και 4:36 τα ξημερώματα, με τους σεισμούς να είναι από 3 Ρίχτερ ο μικρότερος ως 3,6 ο μεγαλύτερος.

Αρχικά, ο πρώτος σεισμός στις 4:20 ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γαύδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4:25 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο ήταν 7 χιλιόμετρα βόρεια της Γαύδου και το εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο τελευταίος σεισμός, μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 5 χλμ. Βορειοδυτικά του νησιού και εστιακό βάθος επίσης στα 10 χιλιόμετρα.