Φόρεσε τα γιορτινά της η Αθήνα! Το δέντρο - υπερπαραγωγή που στήθηκε στο Σύνταγμα!

Έχει ύψος 17 μέτρα!

Φόρεσε τα γιορτινά της η Αθήνα! Το δέντρο - υπερπαραγωγή που στήθηκε στο Σύνταγμα!

Για ακόμη μία χρονιά η Αθήνα είναι πιο όμορφη από ποτέ τώρα που φόρεσε τα γιορτινά της! Το δέντρο που στήθηκε στο Σύνταγμα είναι σκέτη υπερπαραγωγή!

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στη θέση του και περιμένει να γεμίσει φως. Την Κυριακή, εργάτες και μηχανήματα τοποθέτησαν το 17 μέτρων ύψους δέντρο, που ήρθε από το Καρπενήσι, στην πλατεία Συντάγματος.

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες μέρες φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Περιστέρι σε μία λαμπερή εκδήλωση

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας θα φωταγωγηθεί την Τρίτη, σε μια λαμπερή και γιορτινή εκδήλωση με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ρυθμό στη βραδιά θα δώσουν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ενώ θα εμφανιστεί και ομάδα κρουστών Batala Atenas.

δέντρο πλατεία συντάγματος

Highlight της βραδιάς θα είναι το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων πάνω στο οποίο θα προβληθούν λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές.

Η Αθήνα έχει μπει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και δρόμοι, πλατείες και αρκετές γωνιές της έχουν φωτιστεί. Πραγματικά φανταστικός είναι ο στολισμός στη Βουκουρεστίου με την τεράστια μπάλα με παγκάκια στο εσωτερικό της. Γεμάτο λαμπιόνια και στολίδια είναι και στου Ψυρρή, όπου μικροί και μεγάλοι κάνουν ουρές χαζεύοντας τη διακόσμηση.

Το δέντρο έχει αστέρια για στολίδια και πολλά-πολλά φώτα που χαρίζουν μαγεία στην πόλη.

δέντρο σύνταγμα

χριστούγεννα αθήνα


Θεσσαλονίκη: Έβαλε τα γιορτινά της και έλαμψε ολόκληρη! Έφτασαν επιτέλους τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν επιτέλους μετά από μεγάλη αναμονή και την έναρξή τους σηματοδότησε η Θεσσαλονίκη! Η συμπρωτεύουσα έβαλε τα γιορτινά της και με μία κίνηση έλαμψε ολόκληρη μιας και φωταγωγήθηκε το υπέροχό της δέντρο!

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη απαθανατίζοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα τη στιγμή της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι στολισμοί έχουν αρχίσει να παίρνουν "φωτιά" και στην Αθήνα με το Περιστέρι να φωταγωγεί το δέντρο του σε μία λαμπερή εκδήλωση!

Η γιορτή άρχισε με καλωσόρισμα από τον παρουσιαστή, Σάκη Τανιμανίδη και το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης από τα μπαλκόνια γύρω από την πλατεία.

Ακολούθησε η εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες.

Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου οι πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, απόλαυσαν άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Στη σκηνή ως μαέστρος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, η έκπληξη που επιφύλασσε ο δήμαρχος της πόλης ήταν ότι ανέβηκε στη σκηνή ως μαέστρος κρατώντας την μπαγκέτα του και με μια αστραπιαία κίνηση δείχνοντας προς το δέντρο, εκείνο άναψε αμέσως.

Για λίγα λεπτά διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου και μετά από λίγο στη σκηνή ανέβηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία αυτή την ώρα διασκεδάζει τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, βουλευτές της πόλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Thestival