Σεισμός στη Μυτιλήνη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Στα 10 χλμ το εστιακό βάθος!

Σεισμός στη Μυτιλήνη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Μυτιλήνη.

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:00 κοντά στην Μυτιλήνη και συγκεκριμένα σε περιοχή του βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Πριν λίγες μέρες σεισμός είχε σημειωθεί και στη Ζάκυνθο με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν τις συνεχείς δονήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

σεισμός τώρα

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 85 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο τα 71 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου.

athensmagazine.gr

Εντωμεταξύ δείτε την φρίκη με ένα κορίτσι που έχασε την ζωή της από σεισμό 6,9 Ρίχτερ

Μεγάλος σεισμός στην Κρήτη τα ξημερώματα

Μεγάλος σεισμός έγινε ξανά στην Κρήτη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μία ακόμη σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη και συγκεκριμένα την περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:05 και είχε επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, στη θάλασσα. Το δε εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 15 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και στα κοντινά νησιά, την Κάσο και την Κάρπαθο.

Μετά από 21 λεπτά και συγκεκριμένα στις 5:26 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο το δεύτερου σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

protothema.gr