Έκτακτο δελτίο καιρού! Πότε θα χιονίσει στην Αττική;

Τι ανακοίνωσε η ΕΜΥ;

Έκτακτο δελτίο καιρού! Πότε θα χιονίσει στην Αττική;

Έκτακτο δελτίο καιρού έβγαλε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία "Ζηνοβία"! Πότε θα χιονίσει στην Αττική και ποιες είναι οι περιοχές οι οποίες πρέπει να προσέξουν;

Τουλάχιστον έως τη Δευτέρα (30/12) θα επηρεάζει τη χώρα η κακοκαιρία "Ζηνοβία"!

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:

Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.
Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά :

1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28-12-2019)

α. Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (29-11-2019)

α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

γ. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (30-12-2019)

α. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

β. Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ. Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για αυτές τις μέρες!

Καιρός: Ψυχρή "εισβολή" την πρωτοχρονιά! Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος;

Ο καιρός αλλάζει δραματικά μιας και έρχεται ψυχρή "εισβολή" την πρωτοχρονιά! Μάθετε αναλυτικά μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος!

Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες θα κάνουμε φέτος όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο καλός καιρός των Χριστουγέννων, σιγά - σιγά θα αρχίσει να μεταβάλλεται και από την Κυριακή θα γίνει «για τα καλά» χειμωνιάτικος, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις, δυνατούς ανέμους, αλλά και χιόνια.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για αυτές τις μέρες!

Πού αναμένονται χιόνια και βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονόνερο (ανατολικά) και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.