Δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Υποχωρεί η "Ζηνοβία" αλλά...

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Υποχωρεί η

Υποχωρεί η "Ζηνοβία" αλλά οι καταιγίδες συνεχίζουν! Δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με τη νέα δεκαετία! Τι μας περιμένει;

Προβλήματα προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» σε όλη τη χώρα και ήρθε πλέον η ώρα για τη σταδιακή της υποχώρηση!

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με το θερμόμετρο να αγγίζει μέχρι και τους -9.8 βαθμούς Κελσίου στο Βαρικό Φλώρινας.

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα είναι η τελευταία μέρα της «Ζηνοβίας», κατά την οποία θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο και με μικρότερη ένταση και διάρκεια στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς θα σταματήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 11 με 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Θυμηθείτε επίσης την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των γιορτών!

Πηγή: protothema.gr

Ζηνοβία: Έντονη χιονόπτωση με πολλά προβλήματα! Ποιοι θα χρειαστούν να βάλουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους;

Έντονη χιονόπτωση με πολλά προβλήματα φέρνει η κακοκαιρία "Ζηνοβία"! Ποιοι θα χρειαστούν να βάλουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους και ποιες οι περιοχές που έπαθαν μπλακ αουτ;

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών, αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου, όπου η χιονόπτωση είναι έντονη!

Μάλιστα, στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι περιοχές, της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ηδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Θηβαίων σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «επειδή αναμένεται επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος».

Αλυσίδες θα χρειαστούν σίγουρα στην περιοχή, αλλά και στην Εύβοια και για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό, ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Θυμηθείτε επίσης την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των γιορτών!

Πηγή: ethnos.gr