Θλιβερές εικόνες: Καμμένο καγκουρό ζητάει νερό από ένα αγόρι στην Αυστραλία

Ραγίζει καρδιές!

Θλιβερές εικόνες: Καμμένο καγκουρό ζητάει νερό από ένα αγόρι στην Αυστραλία

Θλιβερές εικόνες από την Αυστραλία κάνουν τον γύρο του κόσμου με ένα καμμένο καγκουρό που ζητάει νερό από ένα αγόρι.

Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες ενός καγκουρό που ικετεύει για βοήθεια, έχοντας υποστεί εγκαύματα από τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία.

Το καγκουρό φαίνεται να πλησιάζει ένα αγόρι, με εμφανή τραύματα στο σώμα του και εκείνο του δίνει νερό για να ξεδιψάσει.

Είναι ένα από τα δισεκατομμύρια ζώα που έχουν τραυματιστεί στις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, οι οποίες συνεχίζουν να καίνε εκτός ελέγχου σε έκταση πάνω από το ένα τρίτο του μεγέθους της Αγγλίας. Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ζώα εικάζεται ότι έχουν πεθάνει, ενώ πολλά ακόμα υποφέρουν από πείνα και αφυδάτωση. Πολλά χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία για να μην υποφέρουν από τα σοβαρά εγκαύματα τους.

Οι εικόνες του καγκουρό τραβήχτηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο να θυμίσουμε πως πρόσφατα υπήρξε και μεγάλη φωτιά σε νυχτερινό κλαμπ στην Αθήνα!

reader.gr

Έκτακτο τώρα: Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Αυστραλία! Υπήρξαν νεκροί;

Έκτακτο έσκασε τώρα, με μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Αυστραλία! Υπήρξαν νεκροί ωστόσο και τι ανακοινώθηκε; "Πνίγεται" όλη η πόλη!

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να έχει κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ και ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του μετά την τραγωδία.

Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους χιλιάδες πυροσβέστες που προσπαθούν να φέρουν υπό έλεγχο τις 100 και πλέον φωτιές, έχασαν τη ζωή τους. Αυτό συνέβη όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε, στα νότια του Σίδνεϊ. Νεκροί είναι ο οδηγός και ένας από τους πέντε επιβαίνοντες, με τους άλλους τρεις να είναι τραυματίες.
«Πρόκειται για ένα απολύτως ολέθριο συμβάν σε μια ήδη απίστευτα δύσκολη ημέρα και εποχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φωτιές στην Αυστραλία: Κι άλλοι τραυματίες στη μάχη με τις φλόγες
Νωρίτερα, τρεις άλλοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, που ενισχύονταν από τους ισχυρούς ανέμους, στη Νέα Νότια Ουαλία. Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, φέροντας εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια ενώ μια γυναίκα συνάδελφός τους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Ο Μόρισον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα επιστρέψει στο Σίδνεϊ το συντομότερο δυνατόν. Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός δέχεται σφοδρές επικρίσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή έφυγε για διακοπές στο εξωτερικό εν μέσω της κρίσης των πυρκαγιών. Το γραφείο του αρχικά είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι έκανε διακοπές στη Χαβάη. Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στο Σίδνεϊ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Λυπάμαι πολύ αν προσέβαλα κάποιον από τους πολλούς Αυστραλούς που επηρεάστηκαν από τις τρομερές πυρκαγιές κάνοντας διακοπές με την οικογένειά μου αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.