Στα "άσπρα" η Αττική! Σε αυτή την περιοχή το "έστρωσε"!

Πανέμορφο σκηνικό!

Στα

Η Αττική ντύθηκε επιτέλους στα "άσπρα" μιας και έπεσε πυκνό χιόνι κατά τη διάρκεια της νύχτας! Σε αυτή την περιοχή το "έστρωσε" για τα καλά!

Οπως και την προηγούμενη εβδομάδα, τα Βίλια έγιναν ξανά... Ελβετία, αφού η χιονόπτωση έκλεισε προσωρινά δρόμους από αρκετές γειτονιές της περιοχής. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι από την κακοκαιρία αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βυθίσει στο σκοτάδι το ορεινό χωριό της Αττικής για αρκετές ώρες.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου, για την κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες!

χιόνια αττική

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι με φτυάρια βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καθαρίσουν τις εισόδους των σπιτιών τους από το χιόνι, αλλά και από τα ΙΧ τους.

Ο χιονιάς ωστόσο άφησε πίσω του παγετό, γι' αυτό και η κυκλοφορία των πεζών θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Οσον αφορά τα ΙΧ, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες, εάν και καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις εάν δεν υπάρχει περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

χιόνι αθήνα

Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός: Έρχεται βαρύς χιονιάς στην Αττική! Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;

Αλλάζει δραματικά ο καιρός τις επόμενες ώρες μιας και η κακοκαιρία θα "χτυπήσει" στην Αττική! Ο βαρύς χιονιάς έρχεται και θα φέρει τα πάνω κάτω!

Η κακοκαιρία "Ηφαιστίων" σαρώνει τη χώρα με σφοδρές καταιγίδες και χιόνια, ενώ πολλαπλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί! Ο καιρός άλλαζει σκηνικό!

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων, ο “Ηφαιστίων” έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για τη βαριά κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα!

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Στην Αττική, η Επαρχιακή Οδός Κατσιμίδιου προς της Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι προσβάσιμη μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επιπλέον, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, λόγω χιονόπτωσης, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος της περιοχής του Αγίου Πέτρου.

Πηγή: athensmagazine.gr