Σεισμός στην Ζάκυνθο

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός στην Ζάκυνθο

Σεισμός έγινε στην Ζάκυνθο στις 00:55. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 00:55 στο σε περιοχή του Ιονίου, στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού της Ζακύνθου.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου που διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

σεισμός

Η δόνηση, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει «ασθενή» στην ανακοίνωσή του, εντοπίστηκε σε απόσταση 277 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας.

Από την πλευρά του και το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) κατέγραψε το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Διπλός σεισμός είχε "χτυπήσει" και στην Τουρκία πριν 5 μέρες, μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ακόμη ένας σεισμός συνέβη εχθές το βράδυ, μεγέθους 4,5 Ρίχτερ! Ο Εγκέλαδος που «χτύπησε»;

Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, οι σεισμολόγοι προχώρησαν σε διόρθωση, δίνοντας το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, στις 5:38 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φλωρεντίας και στα 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μιλάνου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Ενώ, περίπου την ίδια ώρα ταρακουνιόταν και η Κρήτη!

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Φλωρεντία, όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τυχόν ζημιές ή τραυματίες.

Σεισμός Ιταλία