Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Ανοίγουν σήμερα τα μαύρα κουτιά!

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Ανοίγουν σήμερα τα μαύρα κουτιά!

Συνεχίζεται η τραγωδία με το αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν, καθώς σήμερα ανοίγουν τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην Τεχεράνη!

Καμία επιπλέον πληροφορία δεν έχει δοθεί για το ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών!

Στο μεταξύ η υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Ιράν και ορίσαμε έναν διαπιστευμένο εκπρόσωπο στην έρευνα ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της BEA.

«Προσώρας δεν έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε νωρίτερα πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Τι λέει ο Ουκρανός πρόεδρος για την αεροπορική τραγωδία
Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει πως δεν έχει αποκλειστεί, αλλά ούτε έχει επιβεβαιωθεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε ακόμα και από πύραυλο.

«Η εκδοχή ότι ένας πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο δεν έχει αποκλειστεί, αλλά ούτε έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», αναφέρει ο Ζελένσκι στο Facebook.

«Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων αρχηγών κρατών στα μέσα ενημέρωσης, καλούμε όλους τους διεθνείς εταίρους -κυρίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βρετανίας- να καταθέσουν δεδομένα και αποδείξεις, που αφορούν την τραγωδία, στην επιτροπή που διερευνά τα αίτια», της συντριβής του αεροπλάνου, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σπαρακτικό ήταν το γεγονός ότι μέσ στο αεροπλάνο ωστόσο βρισκόταν και ένα νιόπαντρο ζευγάρι που πέθανε!


Πηγή: iefimerida.gr

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Βρέθηκε το μαύρο κουτί!

Βρέθηκε το μαύρο κουτί της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν, από το αεροπλάνο που έπεσε με 180 επιβαίνοντες.

Οι διασώστες βρήκαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό Πρωθυπουργό, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι, 167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος, εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Τραγωδία ωστόσο προέκυψε πρόσφατα και με την είδηση πως συνετρίβη αεροπλάνο στον δρόμο με τουλάχιστον 3 νεκρούς!