Φωτιές Αυστραλία: Ανατροπή! Η εξέλιξη που θα φέρει χαρά στους κατοίκους!

Τι ανακοίνωσε η πυροσβεστική;

Φωτιές Αυστραλία: Ανατροπή! Η εξέλιξη που θα φέρει χαρά στους κατοίκους!

Μεγάλη ανατροπή ανακοίνωσε η πυροσβεστική για τις φωτιές στην Αυστραλία! Δεν θα πιστέψετε ποια είναι η εξέλιξη που θα φέρει χαρά στους κατοίκους!

Η πυρκαγιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις!

Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ.

«Μένει μόνο μία μικρή περιοχή της Αυστραλίας»

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα».
Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.

Ερχονται βροχές στην Αυστραλία
Εξάλλου η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας.
Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αυτό θα είναι «τα δώρα μας για τα Χριστούγεννα, την επέτειό μας, τον αρραβώνα, τον γάμο και την αποφοίτησή μας όλα σε ένα. Ας το ελπίσουμε», σχολίασε ο Φιτζσίμονς.
Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

Alice Cooper, Queen και Ολίβια Νιούτον Τζον για τα ζώα της Αυστραλίας
Οι πυρκαγιές αυτές που συνδέονται με την αυξημένη ξηρασία που γνωρίζει η Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Προκάλεσαν μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη, με τις δωρεές με στόχο την υποστήριξη των κατοίκων αλλά και των ζώων που επλήγησαν να ρέουν.
Η πανίδα και η χλωρίδα της Αυστραλίας, που θεωρούνται μοναδικές παγκοσμίως, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, επιπλέον των χιλιάδων δέντρων και θάμνων που καταστράφηκαν.
Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό και τα άγρια ζώα.
Σε αυτή θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός τραγουδιστής Alice Cooper, η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νίουτον –Τζον και το συγκρότημα Queen.

Πολιτικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία
Στο πολιτικό πεδίο το ποσοστό δημοτικότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον υπέστη βαρύ πλήγμα, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στην κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών τους τελευταίους μήνες, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Μόρισον είδε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο, στο 37%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Newspoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας The Australian.

Δείτε επίσης το δεύτερο "χτύπημα" που έπληξε την χώρα με κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους!


Πηγή: iefimerida.gr

Αυστραλία: Εικόνες που προκαλούν θλίψη! Η πύρινη κόλαση από δορυφόρο

Εικόνες που προκαλούν θλίψη από την Αυστραλία. Η πύρινη κόλαση όπως την έχουν καταγράψει οι δορυφόροι.

Οι αξιωματούχοι στην Αυστραλία εκμεταλλεύθηκαν σήμερα μια ανάπαυλα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους και να απομακρύνουν πολίτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ημέρες.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα που σημειώνεται ελαφρά βροχή και δροσεροί άνεμοι, υπήρξε μια σχετική ανακούφιση από τις φλόγες που έχουν κατακάψει δύο πολιτείες της Αυστραλίας, όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν και πάλι ευνοώντας τις πυρκαγιές.

Έφεδροι του στρατού έχουν αναπτυχθεί σήμερα στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των εφέδρων του στρατού, με 3.000 να καλούνται να συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, διανομής τροφίμων και καυσίμων στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου σήμερα οι Αυστραλοί πυροσβέστες, με την υποστήριξη συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ελπίζουν να καταφέρουν να εκμεταλλευθούν τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και τη σχετική πτώση της θερμοκρασίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Δορυφορικές φωτογραφίες από την σύλληπτη καταστροφή

Το τελευταίο 48ωρο, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα – χάρτης της Αυστραλίας στην οποία αποτυπώνονται τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιών. Παρότι δεν πρόκειται για πραγματική λήψη από δορυφόρο, η εικόνα σοκάρει καθώς βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της NASA για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο ενός 71χρονου άνδρα στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος αγνοείτο από τις 31 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 25.

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Μεγαλύτερος κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας αυτής, με θερμό καιρό», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.

Οι αρχές έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που παρέμεναν επί ημέρες παγιδευμένοι από τις πυρκαγιές σε παράκτιες πόλεις.

«Επικεντρωνόμαστε στο ανθρώπινο κόστος και το κόστος ανοικοδόμησης των ζωών των ανθρώπων», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από την Καμπέρα, αφού ανακοίνωσε την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας σε διάστημα δύο ετών στη νεοσυσταθείσα Εθνική Υπηρεσία Ανασυγκρότησης από τις Πυρκαγιές.

Η εποχή των πυρκαγιών στην Αυστραλία ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, από τον Σεπτέμβριο, και είναι πολύ πιο έντονη έπειτα από τρία χρόνια ξηρασίας.

Εντωμεταξύ δείτε τις θλιβερές εικόνες με ένα καμμένο καγκουρό που ζητούσε νερό