Σοκ στην Στυλίδα! Πήρε φωτιά ένα σπίτι και... έγινε στάχτη!

Ήταν μέσα δύο αδέρφια!

Αρθρογράφος: Μαίρη Μιχελή
Μαίρη Μιχελή
Youweekly Editor
Σοκ στην Στυλίδα! Πήρε φωτιά ένα σπίτι και... έγινε στάχτη!

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένα σπίτι στην Στυλίδα πήρε φωτιά και τελικά... έγινε στάχτη!

Στο νεοκλασικό στη Στυλίδα έμεναν δύο αδέλφια μεγάλης ηλικίας. Τα δύο άτομα δεν κινδύνεψαν αφού μόλις το σπίτι πνίγηκε στους καπνούς βγήκαν έξω καλώντας σε βοήθεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα το ένα από τα δυο αδέλφια ζει στο ισόγειο και το υπόγειο, είναι ρακοσυλλέκτης, πολλές φορές ανάβει κεριά για να ζεσταθεί και ίσως εκεί οφείλεται και η αιτία της πυρκαγιάς. Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο του 2018 όταν, επίσης από πυρκαγιά, κινδύνεψε η ηλικιωμένη μητέρα τους, η οποία τώρα έχει φύγει από τη ζωή.

Συναγερμός από τη φωτιά στη Στυλίδας
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 όταν σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

φωτιά Στυλίδα σπίτι

Δυστυχώς όμως τα υλικά και τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι βοήθησαν τις φλόγες να επεκταθούν γρήγορα. Μάλιστα ενώ κάποια στιγμή φάνηκε ότι οι ζημιές θα περιοριζόταν στο ισόγειο και το υπόγειο, ξαφνικά η φωτιά αναζωπυρώθηκε και οι φλόγες έφτασαν γρήγορα και τον πάνω όροφο του σπιτιού, με αποτέλεσμα το αρχοντικό να παραδοθεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς.

«Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και πιο παλιά νεοκλασικά σπίτια της περιοχής. Ντρεπόσουν να μπεις μέσα. Τόσο ωραίο αρχοντικό ήταν. Πονάει η καρδιά μου να το βλέπω μέσα στις φλόγες. Κρίμα… », έλεγε κάτοικος της Στυλίδας.

Δείτε βίντεο από το σημείο.

Επίσης, μόλις εχθές ένα σπίτι στα Μελίσσια πήρε φωτιά και οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν σοκ!

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Ηράκλειο! Τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο σπίτια!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίτερα μέσα στη μέρα στο Ηράκλειο, μιας και δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες κάτω αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο οικίες στο Ηράκλειο και άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε σε σπίτι στη Λεωφόρο Παπαναστασίου και ξεκίνησε από το τζάκι της οικίας. Τη φωτιά έσβησαν 9 πυροσβέστες που έσπευσαν με 2 οχήματα, ενώ οι ζημιές από την πυρκαγιά που προκλήθηκαν ήταν αρκετές.

Θυμίζουμε, πως μόλις χθες έπιασε φωτιά και το σπίτι μιας γνωστής Ελληνίδας δημοσιογράφου.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στην οδό Σπύρου Μαρινάτου, όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια. Επί τόπου έφτασαν και επιχείρησαν 8 άνδρες με 2 οχήματα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου και χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν περιορισμένες.

Και στις δύο περιπτώσεις διενεργείται προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr