Έκτακτο! Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Καραϊβική! Έχει σκορπίσει τον τρόμο!

Προειδοποίηση για τσουνάμι!

Έκτακτο! Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Καραϊβική! Έχει σκορπίσει τον τρόμο!

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Πανίσχυρος σεισμός 7,3 Ρίχτερ "χτύπησε" την Καραϊβική και όπως είναι φυσικό, έχει σκορπίσει τον τρόμο!

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το USGS υπολόγισε το εστιακό βάθος του ισχυρού σεισμού στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό μέτρησε τον σεισμό στα 7,4 Ρίχτερ.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα σεισμός "χτύπησε" και την Κάρπαθο!

Πηγή: protothema.gr

Δεύτερος σεισμός «χτύπησε» την Τουρκία! 4,8 Ρίχτερ ήταν ο Εγκέλαδος!

Δεύτερος σεισμός «χτύπησε» την Τουρκία και για ακόμη μια φορά σκόρπισε τον τρόμο. Ο Εγκέλαδος αυτή την φορά ήταν 4,8 Ρίχτερ.

Αυτή την φορά έγινε στη δυτική Τουρκία πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 108 χιλιόμετρα ανατολικά της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.

Δυο σεισμοί σημειώθηκαν και στην Ελλάδα με τον πρώτο να είναι στην Ζάκυνθο.

Νέος σεισμός στην Τουρκία! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός "χτύπησε" στην Τουρκία! Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι λένε οι ειδικοί για τον Εγκέλαδο; Η ανησυχία για τους κατοίκους αυξάνεται!

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, μισή ώρα μετά τις 18.00 σημειώθηκε σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Μόνο την τελευταία ώρα, φαίνεται πως έχουν σημειωθεί τρεις μετασεισμοί, συμπεριλαμβανομένου εκείνου εντάσεως, 5,1 Ρίχτερ. Δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις είχαν ένταση, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, 4,5 και 4,4 Ρίχτερ.

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία

Σε τουλάχιστον 22 ανήλθε εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 6, 8 βαθμών που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, "χτύπησε" και την Ελλάδα!

Πηγή: iefimerida.gr