Εφιάλτης με τον Κοροναϊό! «Έχουν ερημώσει τα πάντα, μας παρακολουθούν»!

Η εξομολόγηση ενός Έλληνα στην Κίνα!

Εφιάλτης με τον Κοροναϊό! «Έχουν ερημώσει τα πάντα, μας παρακολουθούν»!

Ο πανικός έχει δώσει τη θέση του στον εφιάλτη για τον πανίσχυρο Κοροαναϊό που θερίζει στην Κίνα! Όπως αποκαλύπτει ένας Έλληνας που μένει στην Κίνα: «Έχουν ερημώσει τα πάντα, μας παρακολουθούν»!

Η κινεζική Πρωτοχρονιά ήταν φέτος διαφορετική. Η 25η Ιανουαρίου του 2020 είχε πένθιμο χρώμα εξαιτίας της επιδημίας, καθώς ήδη - μέχρι εκείνη την ημερομηνία - είχαν καταγραφεί εκατοντάδες νεκροί λόγω του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, ο ιος μπορεί να κολλήσει ακόμα και σε απόσταση δύο μέτρων!

Η κατάσταση, ωστόσο, ετέθη εκτός ελέγχου λίγες ημέρες αργότερα με δεκάδες κινεζικές πόλεις να βρίσκονται σε καραντίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύττει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για όλο τον κόσμο.

Το δικό τους θρίλερ βιώνουν Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κινεζικές πόλεις.

Συγκλονίζουν, πάντως, τα λόγια Έλληνα μηχανικού, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό στάθμο ΣΚΑΙ, περιγράφει με τόνο που μαρτυρά θλίψη πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα στην πόλη Γκουϊλίν.

«Συνήθως εδώ γινόταν χαμός, πλέον όμως μιλάμε για μια πόλη φάντασμα. Τα παιδιά έπαιζαν και τώρα δεν κυκλοφορεί κανείς. Ούτε το πρωί, ούτε το βράδυ, βλέπουμε μόνο αστυνομικούς», αποκαλύπτει ο Απόστολος Ζαούτσος .

«Η καθημερινότητα έχει αλλάξει» τονίζει, επισημαίνοντας το καθεστώς του εγκλωβισμού και της πίεσης που αισθάνονται οι κάτοικοι εξαιτίας των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό τη προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ακόμη και τα φαρμακεία καταγγέλλουν τους πελάτες που αγοράζουν θερμόμετρα, ενώ οι αρχές παρακολουθούν πότε βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα σπιτιού ανθρώπου που αγόρασε θερμόμετρο...

Πανικός με τον Κοροναϊό! Αποκλεισμένη από όλους η Κίνα!

Πανικός έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο με τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού Κοροναϊού! Η Κίνα είναι πλέον αποκλεισμένη από όλους, ενώ η Σιγκαπούρη έκλεισε οριστικά τις πόρτες στις πτήσεις από Κίνα.

Το πρώτο αεροπλάνο, με Γάλλους πολίτες από περιοχές της Κίνας, στις οποίες υπάρχουν κρούσματα του κοροναϊού, προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 12:30 τοπική ώρα,στη στρατιωτική βάση Ιστρ, περίπου 60 χλμ. από τη Μασαλία.

Στο μεταξύ τα μάθατε για τους influencers που έχουν κάνει μόδα τις μάσκες λόγω του κοροναϊού;

Στο αεροπλάνο επιβαίνουν περίπου 200 Γάλλοι, κανείς από τους οποίους δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των συνόρων για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η πόλη-κράτος, που είχε απαγορεύσει μέχρι τώρα την είσοδο στο έδαφός της μόνο στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από την περιοχή Χουμπέι, ενισχύει με αυτό τον τρόπο δραστικά τα μέτρα προστασίας, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της επιδημίας.

Τι μέτρα λαμβάνει η Μιανμάρ για τον κοροναϊό
Από την πλευρά τους, οι αρχές στη Μιανμάρ έδωσαν εντολή σε μια πτήση της China Southern με προέλευση την Γκουναγκτζού να επιστρέψει στην Κίνα, καθώς ένας από τους επιβάτες είχε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του νέου κοροναϊού, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αεροπλάνο έφθασε στην εμπορική πρωτεύουσα Ρανγκούν και ο επιβάτης, ένας Κινέζος πολίτης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου θα τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάου Χτάι.

Δύο πολίτες της Μιανμάρ, συνεπιβάτες στο ίδιο αεροσκάφος, δέχθηκαν να απομονωθούν στα σπίτια τους για 14 ημέρες, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στην Γκουανγκτζού με όλους τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Η Μιανμάρ δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια να κλείσουν τα μακρά και διάτρητα σύνορα με την Κίνα, ή να απαγορευθεί η είσοδος ταξιδιωτών από τη μεγάλη ασιατική γείτονά της, ωστόσο η Μιανμάρ έχει ξεκινήσει ελέγχους θερμοκρασίας στα αεροδρόμια και στις συνοριακές πύλες εισόδου, δήλωσε ο Ζάου Χτάι.

Μια ομάδα περίπου 60 φοιτητών από τη Μιανμάρ, που σπουδάζουν στην Ουχάν, θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Μανταλάι την Κυριακή, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Μιανμάρ δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τεστ για τον ιό στη χώρα και στέλνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα στη γειτονική Ταϊλάνδη, δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιν Κιν Γκίι. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε μία εβδομάδα, είπε.
Πηγή: iefimerida.gr