Αδιανόητο! Είπε ότι είναι φορέας του Κορωναϊού σε πτήση και το αεροπλάνο γύρισε πίσω!

Έξαλλοι οι υπόλοιποι επιβάτες!

Αδιανόητο! Είπε ότι είναι φορέας του Κορωναϊού σε πτήση και το αεροπλάνο γύρισε πίσω!

Το αδιανόητο συνέβη σε μία πτήση από το Τορόντο, μιας και ένας επιβάτης, είπε κατά τη διάρκεια της πτήσης ότι είναι φορέας του Κορωναϊού, κάνοντας το αεροπλάνο να γυρίσει πίσω!

Ένας Καναδός επιβάτης μιας πτήσης από το Τορόντο στην Τζαμάικα είπε ψέματα σε συνεπιβάτες του ότι είχε μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊός, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να επιστρέψει στο καναδικό αεροδρόμιο, όπου και συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μάθατε στο μεταξύ ότι στο Βέλγιο επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του Κορωναϊού;

Το περιστατικό συνέβη χθες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της WestJet Airlines από το Τορόντο προς την Μοντέγκο Μπέυ.

«Ένας άνδρας προκάλεσε αναταραχή στην πτήση, λέγοντας ότι είχε βρεθεί στην Κίνα και ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό», είπε η Σάρα Πάτεν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Πιλ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Πήρσον του Τορόντο.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, ο 29χρονος εξετάστηκε από ιατρικό προσωπικό που κατέληξε ότι δεν είχε προσβληθεί με τον κινεζικό ιό. Συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για διατάραξη της τάξης. Η δίκη του έχει οριστεί στις 9 Μαρτίου, τόνισε η Πάτεν σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Εβγαλε σέλφι λέγοντας ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό
Η Τζούλι Άννι Μπρόντερικ, επιβάτης της πτήσης, ανέφερε ότι είδε τον 29χρονο να τραβάει μια σέλφι και να ανακοινώνει ότι είναι φορέας του κορωνοϊού.

«Οι αεροσυνοδοί του έδωσαν μια μάσκα και γάντια και του είπαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου», είπε η Μπρόντερικ στο καναδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Corp.

Ο πιλότος τότε ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι πιστεύει ότι το περιστατικό πρόκειται για φάρσα, αλλά ότι πρέπει να επιστρέψει στο Τορόντο, πρόσθεσε η Μπρόντερικ.

Η WestJet δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Νωρίτερα σήμερα το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο του κορωνοϊού στην ημιοαυτόνομη περιοχή, ο δεύτερος θάνατος εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ανεβάζοντας στους 427 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από τον κινεζικό ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωναϊός: 36χρονη ήρθε σε επαφή με ασθενή το έκρυψε και τέθηκε υπό κράτηση!

Μια 36χρονη γυναίκα στην Κίνα ήρθε σε επαφή με ασθενή του κορωναϊόυ και το απέκρυψε εσκεμμένα με αποτέλεσμα να συλληφθεί καθώς έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας όπως μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι «απέκρυψε εσκεμμένα» ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κορωνοϊό και την κατηγορεί πως έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας, μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού. Έχουν πρακτικά θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο, και απαιτούν όποιος την επισκέφθηκε να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα έχει αυξηθεί σε 425 νεκρούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 20.000, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Η γυναίκα που τέθηκε υπό κράτηση, 36 ετών — οι αρχές δημοσιοποίησαν μόνο το επώνυμό της, Λιου — έβλαψε τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου με τον τρόπο που ενήργησε και οι αρχές του δήμου της Τιαντζίν την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση».Στο μεταξύ τα μάθατε για τους influencers που έχουν κάνει μόδα τις μάσκες λόγω του κοροναϊού;

Το Νέα Κίνα δεν διευκρίνισε ως πότε θα παραμείνει υπό κράτηση.
Οι αρχές έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και προσκόπτει τις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας. Δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κοροναϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

Εξάλλου η αστυνομία στην επαρχία Τσινγκάι διενεργεί έρευνα σε βάρος ενός άνδρα που είναι φορέας του ιού και κατηγορείται πως προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας και έβλαψε «τη δημόσια υγεία», μετέδωσε το Νέα Κίνα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

protothema.gr