Τραγωδία στην Τουρκία: Στο φως τα πρώτα λεπτά μετά την χιονοστιβάδα!

Βίντεο - ντοκουμέντο!

Τραγωδία στην Τουρκία: Στο φως τα πρώτα λεπτά μετά την χιονοστιβάδα!

Η τραγωδία στην Τουρκία καλά κρατεί, καθώς στο φως βγήκαν τα πρώτα λεπτά μετά την χιονοστιβάδα! Ο απολογισμός από το φονικό χτύπημα παραμένει στους 41 νεκρούς και το βίντεο - ντοκουμέντο προκαλεί σοκ!

Ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, όπου καταγράφονται οι προσπάθειες των ομάδων διάσωσης και πολιτών, λίγο αφότου μια δεύτερη χιονοστιβάδα έπληξε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Ο απολογισμός από τις δύο χιονοστιβάδες, που σάρωσαν τα πάντα στην ίδια περιοχή, στην επαρχία Βαν, παραμένει στους 41 νεκρούς, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τις αρχές.

Όπως εξηγεί η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις χιονοστιβάδες, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η πρώτη χιονοστιβάδα παρέσυρε ένα μικρό λεωφορείο στο Μπαχτσεσαράι, στην επαρχία Βαν, την περασμένη Τρίτη.

Την ώρα που διασώστες κατευθύνονταν στην περιοχή για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, μια δεύτερη χιονοστιβάδα έπληξε το όχημά τους με αποτέλεσμα η ομάδα να θαφτεί κάτω από όγκους χιονιού, την Τετάρτη.

Εκτός αυτού, ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις και με το αεροπλάνο στην χώρα που κόπηκε στα δύο!

Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία στην Τουρκία: Ραγδαίες εξελίξεις με τη χιονοστιβάδα! Στους πόσους οι νεκροί;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την τραγωδία στην Τουρκία, καθώς υπάρχουν νέες λεπτομέρειες για τη χιονοστιβάδα που σκότωσε γκρουπ! Στους πόσους οι νεκροί αυτή τη στιγμή και τι λένε οι πληροφορίες για το συμβάν;

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα και όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με τις αρχές, 33 διασώστες έχασαν τη ζωή τους, 53 τραυματίστηκαν ενώ άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι δεν είναι γνωστός.

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνιμπας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Στην συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επανελήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Εσείς ωστόσο ξέρετε για τον πατέρα που σκότωσε τη 15χρονη κόρη του το καλοκαίρι!

Πηγή: protothema.gr