Σεισμός στην Ηλεία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν!

Σεισμός στην Ηλεία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στις 00:38 τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στον Πύργο Ηλείας, λίγες ώρες μετά τον σεισμό στην Πύλο! Πόσα Ρίχτερ ήταν και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν; Υπάρχει κίνδυνος ανησυχίας;

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου και 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας , ενώ το εστιακού του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις βόρειες περιοχές της Αθήνας παρόλο που το επίκεντρό του ήταν 221 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας!

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Να θυμίσουμε ότι pπρόσφατα έγινε σεισμός και στην Κάρπαθο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος και τρομοκράτησε τους κατοίκους και των γύρο περιοχών;

Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 03:26 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ρουμανική περιφέρεια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 121 χιλιομέτρων, σύμφωνα με στοιχεία με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνας και Ανάπτυξης Γεωφυσικής(INCDFP), μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agerpres».

Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση και έγινε αισθητός στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή υλικές ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, όπως στο Ρούσε, το Σούμεν και το Βέλικο Τίρνοβο.

Και στην Ελλάδα σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο την Κάρπαθο.

Newsroom Αθήνα 9,84