Κορωναϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη - Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος

Τι λένε οι πληροφορίες

Κορωναϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη - Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος

Συναγερμός για τον κορωναϊο και στην Ευρώπη καθώς καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. εκτός Ασίας με θύμα Κινέζο τουρίστα.

Ειδικότερα η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζίν, επιβεβαίωσε ότι ο 80χρονος τουρίστας είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο Παρίσι. «Ένας Κινέζος τουρίστας από την επαρχία Χουμπέι, που έφτασε στη Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Bichat του Παρισιού, μέχρι τις 25 του μήνα. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική», ανέφερε η υπουργός. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες και η κόρη του.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ανάμεσά τους και Βρετανοί που κόλλησαν τον ιό από τον συμπατριώτη της Στιβ Γουόλς, ο οποίος είχε παραστεί σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Σιγκαπούρη και επέστρεψε στην πατρίδα του, αφού προηγουμένως έκανε στάση σε θέρετρο σκι στις Γαλλικές Άλπεις. 66.492 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523. Μόνον τρεις θάνατοι είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, το Χονγκ και την Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα άλλοι 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο. Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα και που έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Αίγυπτο!

Πηγή: iefimerida.gr

43 νεκροί μέσα σε μια ημέρα από τον Κορωναϊό - Αυξάνεται η ανησυχία

Άλλοι 143 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την Παρασκευή από τον κορωναϊό με τον αριθμό των νεκρών στην Ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πια στους 1.523!

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους χθες Παρασκευή (15/2), αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 2.420 επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ο κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο, συνεχώς μεγαλώνει.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Μάλιστα την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Αίγυπτο, με την ανησυχία για την επιδημία να αυξάνεται.

Πηγή: Protothema.gr