Θα ψήσουμε με χιόνια; Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Η πρόβλεψη του για την Τσικνοπέμπτη

Θα ψήσουμε με χιόνια; Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία εξπρές που θα «χτυπήσει» σε λίγες ημέρες. Σε ποιες περιοχές θα ψήσουμε με χιόνια την Τσικνοπέμπτη; Η πρόβλεψη του έμπειρου μετεωρολόγου μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Ο καιρός αλλάζει από το βράδυ της Τετάρτης και η Τσικνοπέμπτη θα έρθει με κακοκαιρία σε σχεδόν όλη την Ελλάδα με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις, παροδικές κατά κύριο λόγο, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ τα υψόμετρα θα... κατηφορίσουν τις απογευματινές ώρες έως και τα 700 μέτρα στη δυτική Μακεδονία.

Λευκή θα περάσουν την Τσικνοπέμπτη τους αρκετές περιοχές κυρίως ορεινές αλλά και ημιορεινές. Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου.

22 περιοχές της Ελλάδας "χτύπησαν" κόκκινο σε θερμοκρασία - Ντοκουμέντο από την Σάκη Αρναούτογλου

Τι λέει ο καιρός για σήμερα;

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές βροχές ωστόσο να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα.

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια.
Εξαίρεση θα αποτελεί η νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά τόπους στα Δωδεκάνησα. Οπως και χθες, η θερμοκρασία αναμένεται να «αγγίξει» τους 20 βαθμούς στα δυτικά, με εξαίρεση την Ηπειρο όπου θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί και τις βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Για αλλαγή του καιρού από Δευτέρα έκανε λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση του καιρού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα - Που αναμένεται να βρέξει

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.