Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

«Ο ιατροδικαστής έκανε ένα τεράστιο λάθος»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος των 11 μηνών ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της όλης ιστορίας. «Ο ιατροδικαστής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν πήγε στο Παίδων να λάβει ιστορικό. Διαπόμπευσαν τον πατέρα ακόμα και οι συνάδελφοί μου. Δεν πρέπει να αντιστρέφουμε την ιστορία. Οι τρόποι είναι απλοί. Οργάνωση, στελέχωση, εκπαίδευση και κυρίως τήρηση των επιστημονικών κανόνων. Οταν τηρούμε τους κανόνες σπάνια θα πέσουμε σε τραγικά λάθη, όπως ήταν αυτό. Ενα τραγικό λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί...» . Δείτε και φωτογραφίες μέσα από το σπίτι το οποίο φιλοξενούταν το βρέφος με τους γονείς του.

«Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου ήταν τραγική, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» λέει ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι. «Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Εκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία» είπε μιλώντας στο Open TV.

Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το 11 μηνών βρέφος: "Πρώτη φορά είδα τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία"

Σοκάρουν τα όσα είπε ο ιατροδικαστής για το 11 μηνών βρέφος που πέθανε, καθώς όπως είπε σε δηλώσεις του "πως πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία". Τι άλλο ανέφερε ο ιατροδικαστής για την σοκαριστική αυτή υπόθεση;

Στα αποτελέσματα της νεκροτομής στην οποία υποβλήθηκε το 11 μηνών βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου στο οποίο έμενε με τους Σύρους γονείς του αναφέρθηκε εκ νέου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Όπως είπε «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά του διαμερίσματος στου Ζωγράφου προκειμένου να έχουν μια αποκρυσταλλωμενη εικόνα για το τι ακριβώς παιζόταν τους τελευταίους μήνες πίσω απο τα κλειστά παράθυρα του ισογείου στο οποίο έμενε το 11 μηνών βρέφος με τους γονείς του.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δουλεύουν προσεκτικά την υπόθεση για το βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», δίνουν μεγάλη σημασία στην επιστημονική έρευνα ενώ οι πληροφορίες λένε οτι έχει μπει στο μικροσκόπιο η κατάθεση της μητέρας που δίνει την «κλινική» εικονα του παιδιού.

Η γυναίκα είπε οτι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποιων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκει αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστης επισημαίνοντας οτι η κατασταση του παιδιου τις τελευταίες δεκαπεντε ημερες ειχε επιδεινωθει με αποτελεσμα να παθαινει σπασμους. Γεγονος που καθιστουσε ιδιαιτερα δυσκολη την ληψη της αγωγης καθως το βρεφος αντιστεκοταν.

Από την άλλη, η γνωμάτευση του ιατροδικαστή που κάνει λόγο για ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης στο 11 μηνών βρέφος, υποχρεώνει τους αστυνομικούς να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στα δύο ζευγάρια που έμεναν στο διαμέρισμα, τους γονείς και τους φίλους, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν μαρτυρίες απο γείτονες αλλά και τη ΜΚΟ που τους είχε εξασφαλίσει στέγη τα τελευταία δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας που έγιναν καθώς οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι ίσως λύσουν το μυστήριο. Βέβαια, η πρώτη εικόνα απο την εξέταση και των ανδρών αλλά και των αλλων δύο παιδιών της οικογένειας και του παιδιού του φιλικού ζευγαριού,δεν έδειξαν κακοποίηση όμως η επιστημονική έρευνα λένε οι αξιωματικοι του Ανηλικων ειναι αυτη που σε κάθε περίπτωση θα δώσει ξεκαθαρη εικόνα.

protothema.gr