Ο Κώστας Μπακογιάννης γέμισε με νερό το συντριβάνι της Ομόνοιας - Αλλάζει από το μηδέν η πλατεία

Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Κώστας Μπακογιάννης γέμισε με νερό το συντριβάνι της Ομόνοιας - Αλλάζει από το μηδέν η πλατεία

Από το μηδέν αλλάζει η πλατεία Ομονοίας, με την ολοκλήρωση της να γίνεται με ταχείς ρυθμούς. Χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το «παρών» στο γέμισμα του τεράστιου συντριβανιού που την κοσμεί.

«Ετοιμασίες στο φουλ», «Τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο», έγραψε μεταξύ άλλων στα instagram stories του ο δήμαρχος Αθηναίων, ποστάροντας τα βιντεάκια με τη διαδικασία γεμίσματος με νερό του συντριβανιού της πλατείας.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο Κώστας Μπακογιάννης, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, από την πλατεία και ενημέρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή...», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν διανύει μια πολύ καλή περίοδο μόνο στα επαγγελματικά του. Και στην προσωπική του ζωή είναι πολύ ευτυχισμένος, καθώς ο γιος του που όλο και μεγαλώνει του μοιάζει πολύ, και τον γεμίζει χαμόγελα καθημερινά.

Τι θα εγκατασταθεί πάνω στην κεντρική πλατεία Ομονοίας σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Σιντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, 13 πίδακες νερού, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς.

Ενας πίδακας που θα εξακοντίζει νερό σε ύψος 20 μέτρων θα βρίσκεται στο κέντρο του σιντριβανιού.

Τέσσερις πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 12 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος 14 μέτρων.

Αλλοι οκτώ πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 17 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος 8 μέτρων.

Περιφερειακά στα 30 μέτρα και μέσα από κυκλικό αγωγό θα πετάγονται 188 δέσμες νερού με ύψος κορυφής τα 5 μέτρα

Σε ιστό θα τοποθετηθεί ανεμόμετρο που θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια. Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της διασποράς υδάτων ήταν έντονο όταν υπήρχε το σιντριβάνι παλιότερα αλλά και όταν επιχειρήθηκε να λειτουργήσει το ύψους 15 μέτρων γλυπτό του Ζογγολόπουλου που έμεινε τελικώς ανενεργό.