Συναγερμός στην Ελλάδα για τον Κορωναϊό - Έκτακτες συσκέψεις και μέτρα από την Κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στην Ελλάδα για τον Κορωναϊό - Έκτακτες συσκέψεις και μέτρα από την Κυβέρνηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα με αφορμή την έξαρση του ιού και τα κρούσματα στην Ιταλία. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή και θα σημειωθούν έκτακτες συσκέψεις και μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της είδησης πως έξη είναι οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του φονικού ιού Κορωναϊού, σήμερα στις 16:00 στο Υπουργείο Υγείας θα συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Στην συνέχεια, ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Συναγερμός να σημειώσουμε σήμανε και στην Βαγδάτη πριν λίγες ώρες, με πρώτο κρούσμα στο Ιράκ! Τι συμβαίνει;

Τις τελευταίες ώρες εκτός της Ελλάδας, συναγερμός λόγω Κορωναϊού έχει σημάνει και στην Ιταλία

Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία έπειτα από ύποπτο κρούσμα για Κορωναϊό. Σε καραντίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή λεωφορείο στην πόλη Λιόν, με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κορωναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης LyonMag, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το λεωφορείο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.