Κορωναϊός: Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία! Πόσοι είναι;

Αυξήθηκαν και τα κρούσματα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία! Πόσοι είναι;

Ανεβαίνει και άλλο ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία από τον κορωναϊό. Πόσα είναι πλέον τα θύματα του φονικού ιού; Αυξήθηκαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την εξάπλωση του.

Τρεις ακόμα θάνατοι από τον κορωνοϊό σημειώθηκαν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών της γείτονας χώρας, οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι πλέον 10 καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις ακόμη άνθρωποι. Πρόκειται για ηλικιωμένους που προέρχονται από την περιοχή της Λομβαρδίας και ήταν 83, 84 και 91 ετών αντίστοιχα.Δείτε εδώ και τα αποτελέσματα του άνδρα στην Πάτρα που είχε ύποπτα συμπτώματα του κορωναϊού

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.
iefimerida.gr

Κορωναϊός: Και άλλος νεκρός στην Ιταλία - Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυξάνεται ο αριθμό των νεκρών στην Ιταλία λόγω του φονικού Κορωναϊού. Υπάρχει και έβδομος νεκρός άνδρας ο οποίος ήταν θετικός στον ιό τη στιγμή που τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200. Πρόκειται για έναν άνδρας που πέθανε στην Λομβαρδία ηλικίας 62 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα. Ως ήπια νόσος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός καθώς στο 85% των περιπτώσεων συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα, ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Ο ιός συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ. Ενώ, τόσο από την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και από αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια) της Ελλάδας, με αφορμή την έξαρση της κατάστασης στη γειτονική Ιταλία, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα που «έσκασε» στην Πάτρα.

Ωστόσο, να μάθουμε πως μεταδίδεται ο Κορωναϊός και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το νέο στέλεχος κορωνοϊού εξαπλώνεται από άνθρωπό σε άνθρωπο με τα σταγονίδια από το βήχα ή το φτέρνισμα και τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 2 με 5 ημερών (μέγιστο χρονικό διάστημα 14 ημέρες) από τη μόλυνση. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο κάθε ασθενής κολλάει 1,4 – 2,5 άλλα άτομα (συγκριτικά στην εποχική γρίπη κάθε ασθενής κολλάει κατά μέσο όρο 1,3 άλλα άτομα).

Τα συμπτώματα λοίμωξης στα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία περιλαμβάνουν κυρίως: Άτυπη πνευμονία, Πυρετό, Καταβολή, Ξηρό Βήχα, Δύσπνοια, Λεμφοπενία, Παράταση χρόνου προθρομβίνης, Αυξημένη γαλακτική δεϋδρογενάση, Αμφοτερόπλευρα διηθήματα, Θολερότητα τύπου θαμβής υάλου.

Στις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός περιλαμβάνονται: Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας (ARDS), σηπτική καταπληξία, αρρυθμίες.

Νοσηλεία, έχει χρειαστεί το 26% ανάγκη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (δεδομένα από την πόλη Ουχάν που ξεκίνησε η επιδημία) – μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενείς με συμπαραμαρτούντα νοσήματα (καρδιαγγειακά, καρκίνο, ανοσοανεπάρκεια).

Υψηλό ποσοστό ενδονοσοκομειακής μετάδοσης παρατηρείται μεταξύ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευόμενων ασθενών έως 30%.