Κορωνοϊός: Και το παιδί της 38χρονης στην Θεσσαλονίκη θετικό

Δεύτερο κρούσμα στην χώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Και το παιδί της 38χρονης στην Θεσσαλονίκη θετικό

Έκτακτος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, αφού βρέθηκε και το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού, με το παιδί της 38χρονης να βρίσκεται επίσης θετικό στο θανατηφόρο ιό. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν;

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Η 38χρονη να θυμίσουμε πως επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα. Δείτε επίσης όλα όσα έγιναν γνωστά για το νέο ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό.

Μετά το δεύτερο θετικό κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, δείτε πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας για τον κορωνοϊό

Νέες οδηγίες ήρθαν στο φως για τον κορωνοϊό, και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας πιο ασφαλής στην Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε, και πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας.

Στη Σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν εκτός του υπουργού Υγείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζκώστας, αλλά και οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης, όπου μίλησαν για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα.

Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα

  • Όσοι έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και χρειάζεται να επισκεφτούν Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.
  • Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης.

Ποιοι δεν πρέπει να φοράνε μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.