Καιρός: Έτσι θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα - Η πρόγνωση για το τριήμερο

Ποιοι θα πετάξουν χαρταετό με βροχή;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Έτσι θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα - Η πρόγνωση για το τριήμερο

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το μεγάλο ερώτημα είναι "τι καιρό' θα κάνει το τριήμερο. Η αλήθεια είναι ότι το καιρικό σκηνικό άλλαξε τις τελευταίες ημέρες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες. Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες;

Ειδικότερα για σήμερα Πέμπτη (27/2) το Meteo.gr προβλέπει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ακόμα προβλέπονται χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων αλλά και βελτίωση του καιρού το βράδυ. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι έντονα, αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα; - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο που έρχεται

Διαβάστε την μέχρι στιγμής πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο που έρχεται. Να σημειώσουμε ότι προειδοποίηση για τον καιρό σήμερα, Πέμπτη (27/2) έχει κάνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ποιοι πρέπει αν προσέξουν;

ΣΑΒΒΑΤΟ (29/2)

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στις
υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ (1/3)

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (2/3)

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.